Vaeng-natta: Debutanter syntes nattorientering var kjempeartig!

Fredags kveld ble Vaeng-natta arrangert ved gården Vaeng i Gumpedalen. Løpet hadde status som kretsmesterskap i nattorientering for Troms O-krets.

22 personer stilte opp og gjennomførte den mest utfordrende men også mest interessante formen for orientering: Orientering når det er mørk = Nattorientering.

Av disse var det flere som debuterte som nattorienterere, og den unisone tilbakemeldingen var at dette var kjempeartig.

Under følger noen bilder fra kveldens løp. For alle bilder gjelder at hvis man klikker på dem blir det større visning.

John-Rune Vaeng & co hadde fyrt opp bålpanna og gjort klar for en koselig kveld.

Og koselig ble det.

John-Rune Vaeng med sønnen Eivinn som imponerte stort som debutant i nattorientering. Han vant klasse H 11-12, og tok etterpå og sprang ei ekstra og lengre løype utenom konkurranse fordi nattorientering var så artig.

Mamma Anette bidro til at det ble en nydelig lukt av vafler på arenaen. At smaken var like god som lukten tydet salget på.

Siste forberedelser gjøres. For ordens skyld gjør vi oppmerksom på at hunden på bildet ikke er noen ettersøkshund.

Inga Tamosaityte med døtrene Liepa Pivoriunaite og Agota Pivoriunaite. Liepa og Agota deltok i klasse D 11-12 og ble kretsmestere. Selv om resultatlista viser noen sekunders forskjell i tid pga litt tidsforskjell når brikkene ble aktivtert, så gis de samme plassering da de sprang i lag hele løypa.

Ragnhild Winther Lyshaug debuterte i nattorientering sammen med Lisbeth Fosssbakk, og får her brikken lest av hos tidtaker og løypelegger Hans-Martin Vaeng. Dette var jo kjempeartig sa hun da hun var i mål.

Edvard Kristoffer Heitmann fra BUL Tromsø vant klasse H 11-12.

Vant gjorde også Ronja Götsch Iversen fra BUL Tromsø i klasse D 15-16. Hun slo alle veteranene i klasse H 50 som sprang samme løype.

OK Silsands Svein Harald Hansen til venstre måtte se seg slått av BUL Tromsø Jonny Ingemar Hansen som vant klasse H 50.

Håkon Brynjulfsen fra OK Silsand går i mål med en spesiell kroppsstilling. Det skyldes at han mistet batteriet fra hodelyktvesten og måtte gjennomføre siste del av løypa med batteriet i lomma.

H 60-gutta til Sørreisa O-lag. Eirik Arne Sørensen til høyre gikk til topps mens Arvid Johansen ble nummer to.

Veteranen Jan Løvlund hadde tatt turen fra Nordreisa og tok kretsmesterskapstittelen i klasse H 70.

Fornøyde svigerinner etter gjennomført løp. Anita Brovoll Vaeng til høyre fikk best tid i klasse C-åpen 17- mens Suwimol Phiromthai Vaeng i midten deltok i klasse N1-åpen og gikk bomfritt gjennom. Spesielle regler for denne klassen gjør at tiden ikke kommer på resultatlista. Til venstre på bildet Anitas sønn Kristoffer Brovoll Nian Vaeng som tok gullet i klasse H 13-14.

Sørreisa O-lags Ida-Marie Hansen redebuterte i konkurranseorientering etter mange års opphold med å debutere på nattorienteringsløp. Hun sprang den lengste løypa for damene og fikk gullet i klasse D 17.

Eirik Lavik fra Sørreisa O-lag var eneste deltaker i klasse H 17 som hadde den aller lengste løypa. Selv om Eirik er fersk innen orientering var han tøff og stilte opp, med det resultat at han ble kretsmester. Kjempeartig sa han ved målgang tross en større bom på tredjepost.

Abonner

Abonner på nyhetsbrev for å få oppdateringer

Stengt for kommentarer.