Gumpedalsløpet avsluttet O-jakta

I dag ble årets O-jakt avsluttet med Gumpedalsløpet med start og mål på samme sted som gårsdagens nattløp. Løpet inngikk i Friluftslivets uke og var støttet av Norsk Friluftsliv og Troms og Finnmark fylkeskommune.

Etter at det kom litt regn i natt og på morgenkvisten ble det oppholdsvær og flotte forhold for de 24 personene som hadde tatt turen til Gumpedalen.

Som natt og dag

For de som deltok på Vaeng-natta i går kveld var mange av postene de samme som i går, bare i en annen rekkefølge. Hvordan postene ble opplevd var imidlertid som, nettopp, natt og dag. Flere bommet på poster i dag som de traff på i går, og motsatt. At det er flere synlige terrengdetaljer i dagslys enn i mørket kan altså virke både oppklarende og forstyrrende for den enkelte løpers oppfatning av kart og terreng.

Eivinn Vaeng har nettopp stemplet på siste post og er på tur til mål i en voldsom fart.

10-årig nybegynner imponerte

To av dagens deltakere må trekkes spesielt frem. Den ene er 10-årige Eivinn Vaeng som viste gode orienteringsferdigheter på nattløpet i går kveld.

Eivinn, som er helt nybegynner i orientering, ønsket i dag å prøve seg på en vanskeligere løype enn nybegynnernivå, og tok derfor B-løypa (den nest vanskeligste). Han har ikke lært seg å bruke kompass ennå så han gjennomførte helt uten kompass. Og fant alle poster tross noen småsleiver. Det er imponerende i det o-teknisk noe krevende terrenget som er i Gumpedalen.

Siw Solbakken Løvaas smiler fra øre til øre etter å ha passert sistepost i sitt comeback i vanlig o-løp.

Comeback etter nesten 50 år

Den andre vi vil trekke frem, er Siw Solbakken Løvaas. Hun har ikke deltatt på vanlige o-løp siden begynnelsen av 70-tallet, men har vært en trofast turorienterer gjennom mange år.

I dag klarte hun ikke å stå i mot fristelsen med å prøve seg i et o-løp igjen. Hun tok B-løypa hun også, og var i strålende humør etter målgang.

Vi håper både Eivinn og Siw blir med videre på orienteringsløp.

Fortsatt mulig å springe

C-løypa fra dagens løp står ute t.o.m. lørdag 17. september som Ukas løype. Når den datoen er passert er den ordinære O-jakta over for i år, og alle som deltok i minst fem løp vil få en flott premie.

Trekning av premier

Det vil bli foretatt trekning av premier blant deltakerne i Gumpedalsløpet. Dette vil vi gjøre når trekning av premier for alle årets aktiviteter skal gjennomføres. Det vil deretter bli informert om hvordan premieutdeling skal skje.

Natt-O-jakt kommer

Løpsglade o-løpere trenger ikke legge o-skoene på hylla riktig ennå. Torsdag 29. september kjører vi i gang andre utgave av O-jaktas nattversjon, Natt-O-jakt. Videre står skogsturene i turorienteringa ute til 20. september. Det samme gjelder det spesielle turorienteringsopplegget Postplukk i Gumpedalen. Stolpene i Grønn tur og Stolpejakten står ute helt til oktober er over.

Bilder fra dagens løp (for alle bilder i denne saken: Klikk på bildet for større visning):

CRC Sørreisa («Gumpen») stilte opp med stort telt deltagerne kunne skifte i.

Ivar og Eli Helgesen slapper av i militærteltet før start.

Ronja Gøtsch Iversen og pappa Atle, sammen med Eli Blomseth Helgesen og Wdvard Kristoffer Heitmann, følger med hvordan det går med Ronjas storesøster Elisa som sprang NM junior mellomdistanse i Akershus i dag. Elisa tok sølv i klasse D 17-18. Vi gratulerer!

Akram Akram hadde best tid i C-løypa i dag. Akram er stasjonert i Gumpen, og er en av mange fra Luftforsvarets kontroll- og varslingssenter i Sørreisa som har deltatt på O-jakt løp i år. Sørreisa O-lag er glade for at ansatte og soldater i Gumpen benytter seg av våre o-tilbud.

Eli Blomseth Helgesen på tur ut i A-løypa.

Her kommer Eli smilende til mål.

Eirik Arne Sørensen tok A-løypa han også.

Eirik går i mål.

Atle går i mål.

 

BUL Tromsøs Atle Iversen ved førstepost.

Kristoffer Brovoll Vaeng tok B-løypa.

 

 

Målgang på Kristoffer.

Kristoffers mamma Anita Brovoll Vaeng starter ut i C-løypa.

Anita kommer i mål og stempler inn med godt innøvd teknikk.

Suwimol er godt fornøyd når hun kommer i mål i C-løypa.

Suwimol Phiromthai Vaeng har nettopp stemplet på førstepost.

Eirik Lavik stiller inn siktet på målbukken.

Ivar Helgesen avslutter sitt løp.

Hanne Fredriksen avslutter sitt Gumpedalsløp.

Ragnhild Winther Lyshaug og Lisbeth Fossbakk (med hunden Eros) går i mål.

Veteranen Asgaut Løkse går i mål og har dermed 14 av 14 O-jaktløp.

Ronja Gøtsch Iversen fra BUL Tromsø er ferdig med sitt løp.

Axel Theisen hadde tatt turen fra Rundhaug og fikk ærene sv å avslutte årets utgave av Gumpedalsløpet ved å være siste deltager i mål.

Iver Gunnberg Fossbakk stempler på førstepost mens mamma Margrethe Gunnberg og besteforeldrene Heidi Gunnberg og Arvid Johansen følger med.

Iver Gunnberg Fossbakk fikk medalje under dagens løp.

Medalje fikk også Eivinn Vaeng.

Siw Solbakken Løvaas gjorde comeback og fikk medalje for det.

Tillegg:

Da har HMV vært inne i Jon Helge sin artikkel og lagt til en resultatliste fra O-Troll kretsfinale i 1973 på Bardufoss(?) som viser at Siw deltok her. Lista viser at også en annen løper nå i Gumpedalshelga deltok i kretsfinalen for 49 år siden; nemlig Eirik. 

En gang O-løper, alltid O-løper 🙂

Stengt for kommentarer.