God o-aktivitet i Sørreisa

Det er 1. juli i dag, og de varmeste månedene står forhåpentligvis foran oss. En oppsummering av årets aktiviteter viser følgende:

KURS I KART OG KOMPASS:
I perioden 26. mai til 3. juni arrangerte vi kurs i kart og kompass. Kurset gikk over fire kvelder, der første kveld var en digital økt ledet av Norges orienteringsforbund, mens de tre øvrige kvelden ble ledet av o-laget selv on bestod av praktisk øving i terrenget.

11 personer deltok på kurset: Ingeborg Aadnevik, Lona Berg, Linda Bergli, Monica Bjørnslett, Hanne Fredriksen, Wenche Jakobsen, Cathrine Nygaard, Anne-Lise Pedersen, Suwimol Phiromthai Vaeng og Gunn-Solveig Øvermoen.

TURORIENTERING:
Årets (sommer)turorientering består av grønne turer og tradisjonell skogsturorientering.

Oppstart skjedde torsdag 20. mai da Grønn tur i Brøstadbotn ble åpnet. Den 28. mai åpnet vi fire nye grønne turer (Skøelv, Brekka, Nermoen og Elvelund), mens vi den 15. juni åpnet skogsturorienteringa i områdene Fossmoen, Berrskallen og Krokvatnet. Totalt er det plassert ut 93 turorienteringsposter.

Per 1. juli har 45 personer registrert at de har funnet en eller flere poster. En person har funnet alle 93 poster.

  • Se deltakeroversikt HER
  • Se samleside turorientering HER
  • Se samleside Grønn tur HER

STOLPEJAKTEN:
20 stolper ble plassert ut i sentrumsområdet i kommunen og var klare fra 1. mai. 20 nye settes ut 1. august og vil plasseres i Nordgård/Øyjord-området.

Per 1. juli har 179 personer registrert at de har funnet en eller flere stolper. Det er funnet tilsammen 2745 stolper, hvilket gir et snitt på 15 stolper per person. 76 personer har funnet alle 20 stolper.

  • Se deltakeroversikt HER
  • Se samleside Stolpejakten HER

O-JAKT:
O-jakta har sommerferie nå, men frem til ferien startet ble det arrangert åtte o-jaktløp med start/mål henholdsvis ved Sørreisa sentralskole 6. mai, Brekka 13. mai, Brøstadbotn 20. mai, Furøya 27. mai, Idrettsplassen 3. juni, Unglyns skistadion 10. juni, Nordlia 17. juni og Finnset 24. juni. Et av løpene ble altså lagt til Brøstadbotn som det første O-jaktløpet arrangert av Sørreisa O-lag utenfor kommunens grenser.

Deltagelsen har vært gledelig stor med følgende antall deltakere på hvert av løpene: Sørreisa sentralskole 48, Brekka 74, Brøstadbotn 35, Furøya 75, Idrettsplassen 64, Unglyns skistadion 53, Nordlia 64 og Finnset 56. Dette gir et snitt på 59 deltakere per løp, og vi må svært mange år tilbake for å finne tilsvarende deltakelse.

Totalt 147 personer har deltatt på et flere løp. Av disse er det 10 personer som har deltatt på samtlige åtte løp.

  • Se deltakeroversikt HER
  • Se samleside O-jakt HER

– – –

Summa summarium er Sørreisa O-lag svært godt fornøyd med deltakelsen på alle våre aktivitetstilbud, og vi håper at deltagelsen fortsetter å være god også videre fremover.

Turorientering og Stolpejakten kan man bedrive hele sommeren, mens O-jakta starter opp igjen med løp torsdag 5. august ved Finnset grendehus.

Den 5. september skal vi arrangere kretsmesterskap i sprintorientering i Brøstadbotn.

I perioden 8.-15. september gjennomføres Verdens orienteringsdag. Omtrent samtidig er det Friluftslivets uke, som går i perioden 4.-12. september. Vi legger opp til å ha aktiviteter i forbindelse med disse ukene.

En egen ikke orienteringsrelatert aktivitet vil det også bli da vi i uke 36 vil gjennomføre strandrydding i et område langs Bjørgaveien. Dette legger vi inn som aktivitet i Friluftslivets uke.

Nils Tvedt i boka «Kart Kompass Orientering» utgitt i 1950

Abonner

Abonner på nyhetsbrev for å få oppdateringer

Stengt for kommentarer.