Kurs i kart og kompass: Fornøyde deltakere

Torsdag 3. juni ble Sørreisa O-lags kurs i kart og kompass avsluttet med deltakelse i løp nummer 5 i O-jakta, med et lite grustak nært Sørreisa stadion som oppmøtested. Deltakerne fikk velge hvilken løype de ville springe, og noen valgte også å prøve seg helt på egenhånd uten medfølgende instruktør.

Vi har stilt kursdeltakerne tre spørsmål, og de svarer følgende:

INGEBORG AADNEVIK (16)

Hvorfor meldte du deg på kurset?
Jeg meldte meg på kurset for å lære kart og kompass. Samtidig som jeg ønsker å bli trygg nok til å orientere meg på egenhånd. Også er det utrolig gøy å være ute i naturen å løpe!

Hva synes du om kurset?
Jeg synes kurset var veldig fint lagt opp, først teori og så praktisk. Fint å gå i gjennom det mest grunnleggende for å bli trygg på det, før vi senere skulle gjøre det i praksis.

Andre kommentarer?
Tusen takk for et flott kurs, satser på masse fin orientering fremover.

LONA BERG (39)

Hvorfor meldte du deg på kurset?
Meldte meg på kurset fordi jeg lenge har hatt lyst til å delta på orientering, men har samtidig følt meg usikker på kart og kompass, da jeg ikke kunne noe om det og aldri har brukt det før. Jeg har i mange år gått på toppturer og andre turer i skog og mark, men hadde nå lyst til å få en annen «mening» med å være ute.

Hva synes du om kurset?
Jeg synes kurset har vært veldig lærerikt! Jeg føler meg nå mer trygg på navigering med kart og kompass. Kurslederne har lagt opp kurset på en bra måte, tatt godt imot oss og vært tålmodige og grundig i opplæringa.

Andre kommentarer?
Nå ser jeg frem til masse trening og øving med både kartet og kompasset!
LINDA BERGLI (37)

Hvorfor meldte du deg på kurset?

Jeg meldte meg på kurset fordi jeg før kurset hadde sprunget mine første to o-løp og innså at mine ferdigheter med kart ikke var noe å skryte av. Kompass kunne jeg ikke – og ønsket å lære meg.

Hva synes du om kurset?

Kurset var helt topp – har lært masse, og det ga mersmak. Tusen takk for et supert kurs! Hadde Ivar som veileder og han har lært meg mye på de timene vi har hatt i skogen.

Andre kommentarer?
Jeg har oppdaget orientering nå i år, og synes det er kjempegøy!
MONICA BJØRNSLETT (47)

Hvorfor meldte du deg på kurset?
Jeg trives godt ute i skog og mark. Har kunnet lese kart og ta ut kurs før. Men har glemt det meste. Fint med oppdatering og god veiledning.

Hva synes du om kurset?
Veldig greit delt opp med en teoribit. Og to deltakere på en instruktør under de praktiske øvelsene. Jeg var godt ivaretatt. Og fikk utfordre meg underveis med god veiledning.

Andre kommentarer?
Må være mye arbeid og tid bak alle løypene som blir satt opp. Utrulig takknemlig for muligheten til å delta. All honnør til dere.
HANNE FREDRIKSEN (56)
Hvorfor meldte du deg på kurset?
Meldte meg på for å lære å bruke kompass.

Hva synes du om kurset?
Bra kurs. Fint opplegg. Flink kursleder og instruktører.

Andre kommentarer?
Bra initiativ fra o-laget. Engasjerte folk. Artig med så mange deltakere!
—–
XXX

WENCHE JAKOBSEN (50)

Hvorfor meldte du deg på kurset?
Har lenge hatt lyst til å lærer meg kart og kompass

Hva synes du om kurset?
Veldig bra. Fine praktiske øktene med gode instruktører. Lærte mye som jeg ikke har tenkt over før.

Andre kommentarer?
Fint kurs for de som ønsker å lære seg med kart og kompass.

xx
CATHRINE NYGAARD (48)
Hvorfor meldte du deg på kurset?
Hadde et ønske å lære mer om kart og kompass. Kunne litt om kartlesing fra før av..
– 
Hva synes du om kurset?
Kurset var ei fin innføring i det eg ønska å lære. Og god veiledning i de praktiske økten
Andre kommentarer?
Er veldig fornøyd. 
xxxxx-
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
ANNE-LISE PEDERSEN (43)
Hvorfor meldte du deg på kurset?
Jeg meldt meg på kurset for å lære meg å orientere etter kart og bruke kompasset.
– 
Hva synes du om kurset?
Jeg syns det var et lærerikt kurs. Har lært mye. Også bra at det var flere ettermiddager der vi fikk trene/øve på det vi lærte. God veiledning underveis.
Andre kommentarer?
Bra nettkurs, flink til å forklare. Gikk litt fort på slutten for å holde tida. Masse bra videosnutter. Flinke og trivelig veiledere. 
xxxxx-
SUWIMOL PHIROMTHAI VAENG (43)
Hvorfor meldte du deg på kurset?
Fordi min mann driver på med orientering og anbefalte meg å være med på kurs.
Hva synes du om kurset?
Det var litt vanskelig å forstå alle ordene under det digitale seminaret, men når vi kom ut i skogen og fikk prøve i praksis syntes jeg det var kjempeartig. Det jeg likte aller best var når vi skulle lære å bruke kompass. Jeg har aldri brukt et kompass, men jeg fikk det til!
Andre kommentarer?
Orientering er en fin idrett fordi man også må tenke litt underveis og ikke bare gå eller springe.

GUNN-SOLVEIG ØVERMOEN (59)
_
Hvorfor meldte du deg på kurset?
Meldte meg på for å lære mer om kart og kompass, og det har innfridd.
Hva synes du om kurset?
Opplever et godt opplegg, fin start med teori og passe utfordrende løyper i skogen. Morsomt å lære og lese kart og se at det stemmer med terrenget.  Å kunne ta kompasskurs var et av hovedmålene mine. Har lært mye og nå er det bare å øve.
Andre kommentarer?
Jeg tenker å prøve meg på turorientering, og de grønne løypene tar jeg sammen med barnebarn.
Sørreisa O-lag er veldig fornøyd med at så mange deltok på kurset, og takker for alle gode tilbakemeldinger. Våre instruktører med Eli Blomseth Helgesen i spissen så klar fremgang fra økt til økt, og vi ser frem til å møte de som deltok på kurset i videre orienteringssammenheng. Skulle noen få lyst til å prøve seg også i ordinære konkurranser vil Sørreisa O-lag bidra med nødvendig veiledning og støtte. I Sørreisa O-lag tar vi vare på hverandre.

Øvrige nyhetssaker om kurset:

 

Abonner

Abonner på nyhetsbrev for å få oppdateringer

Stengt for kommentarer.