Kurs i kart og kompass

I samarbeid med Norges orienteringsforbund inviterer vi til kurs i kart og kompass. Kurset er rettet mot ungdom og voksne, og består av ei økt med teori og tre økter med praktisk øvelse i terrenget. På grunn av covid-19-pandemien vil teoridelen bli gjennomført digitalt via Teams.

Opplegg og innhold i kurset:

Onsdag 26. mai kl. 1800-2000
Digitalt kurs via Teams (lenke sendes på e-post)
Teoridel med fokus på kart (karttegn, farger, høydekurver, målestokk, avstand), bruk av kompass, ledelinjer, holdepunkter, veivalg.

Deltakerne oppfordres til å ha kompass tilgjengelig under webinaret. Sørreisa O-lag har 15 kompass tilgjengelig til utlån.

Torsdag 27. mai kl. 1800-1900
Oppmøte: Halsen på Furøya.
Praktisk øvelse i forbindelse med vårt O-jaktløp på Furøya. Deltagerne på kurset vil bli delt inn i mindre grupper med hver sin instruktør. Poster fra O-jaktløpet vil bli brukt. Det vil bli trent på teknikker for å finne fram ved hjelp av kartet; orientere kartet, bruke tommelgrep, bruk av ledelinjer og holdepunkt.

Onsdag  2. juni kl. 1800-1900
Oppmøte: Finnset grendehus. 
Praktisk øvelse i forbindelse med en Grønn tur som vi har laget i området. Deltagerne på kurset vil bli delt inn i mindre grupper med hver sin instruktør. Poster fra den grønne turen vil bli brukt. Det vil bli trent på bruk av kompass.

Torsdag 3. juni kl. 1800-1900
Oppmøte: Sørreisa stadion.
Praktisk øvelse i forbindelse med vårt O-jaktløp ved Sørreisa stadion. Deltagerne på kurset vil bli delt inn i mindre grupper med hver sin instruktør. Poster fra O-jaktløpet vil bli brukt.

Har du eget kompass, så ta det med. Har du ikke eget kompass, kan du få låne hos oss så langt beholdningen rekker. De som låner kompass til webinaret bruker det under hele kurset.

Kurset er helt gratis å delta på.

Påmelding på e-post til post@sorreisa-olag eller på SMS til 99291425 senest i løpet av søndag 23. mai. Påmelding må inneholde navn, alder, telefonnummer og e-postadresse.

Som en forberedelse til kurset anbefaler vi at deltagerne tar en titt på det som ligger under overskriften «Grunnleggende opplæring i kart og kompass» på denne siden.

Abonner

Abonner på nyhetsbrev for å få oppdateringer

Stengt for kommentarer.