Kurs i kart og kompass: Første økt gjennomført

Lene Kinneberg (t.v.) ledet det digitale kurset mens Eli B. Helgesen er praksisansvarlig.

I kveld ble første økt gjennomført i et kurs om kart og kompass Sørreisa O-lag har satt opp sammen med Norges orienteringsforbund (NOF). Økten ble gjennomført som et digitalt kurs gjennom Teams.

Det deltok 11 personer på det digitale kurset som ble ledet av Lene Kinneberg, som er fagkonsulent for kompetanse og bredde i NOF. Som medhjelper og den som skal lede de praktiske øktene i terrenget deltok vår egen Eli Blomseth Helgesen. I tillegg til disse deltok leder Jon Helge Vaeng og nestleder Anne-Kari Bakkland i Sørreisa O-lag som bisittere/hjelpere, slik at det var totalt 15 personer som møttes på Teams.

Lene hadde laget en illustrativ og oversiktlig presentasjon med varierte og forklarende lysark. I tillegg var det innslag av filmer og quiz, samt at deltakerne fikk begynnende praktisk øving med å ta ut kompasskurs. Det var også satt opp puslespill og kahoot, men dette samt flere filmer ble det ikke tid til selv om kurset gikk cirka 15 minutter over tiden.

Det var aller første gang at Lene og Norges orienteringsforbund kjørte et digitalt kurs i kart og kompass, og sånn sett ble det en nyttig erfaring å ta med seg videre.

Etter kurset skriver hun i en e-post til Sørreisa O-lag at hun er spent på hvor mye av lærdommen som sitter når kursdeltagerne skal ut og trene i praksis.

Hun sier også følgende: «Det var hyggelig å få holde kurs for dere og masse lykke til med de pratiske kveldene i etterkant. Superflott at det er en praktisk dag allerede i morgen kveld. Ta gjerne noen bilder fra kurskveldene ute og kanskje dere kan dele noen med meg. Kan være fint å bruke som eksempel i etterkant.»

Deltakerne var også fornøyde selv om det var mye å sette seg inn i. En skrev følgende i Teams-chatten før det digitale kurset ble avsluttet: «Supert kurs – lært masse, og glede meg til i morgen«, mens en annen skrev «Blir spennende å se imårra om eg forsto alt…trur det. tusen takk«.

I morgen torsdag er det tid for å omsette dagens teoretiske lærdom til praktisk orientering. Dette skjer på Halsen på Furøya kl. 18 der bl.a. poster fra torsdagens O-jaktløp vil bli brukt. Kursleder/praksisansvarlig Eli vil dele deltakerne inn i grupper med to personer i hver gruppe, der hver gruppe får egen veileder. Temaer som det vil fokuseres på er ledelinjer, holdepunkter, tommelgrep og å orientere kartet. Alle som deltar vil forøvrig få økten på Furøya godkjent som tellende i O-jakta.

Vi har mottatt lysarkpresentasjonen som ble brukt på det digitale kurset. På grunn av presentasjonens størrelse og begrensninger med hensyn til hvor store filer vår hjemmesideløsning tillater at vi legger ut, har vi vært nødt til å dele presentasjonen opp i seks deler:

  1. Innledning
  2. Farger og karttegn
  3. Orientere kartet, ledelinjer, holdepunkter, veivalg
  4. Bruk av kompass
  5. Høydekurver, målestokk og ekvidistanse
  6. Avslutning

Følgende filmer var satt opp i Lenes lysarkpresentasjon (men det ble kun tid til å vise et fåtall):

Annet:

Abonner

Abonner på nyhetsbrev for å få oppdateringer

Stengt for kommentarer.