Midnattsolgaloppen 2023

Førstkommende tirsdag, 27. juni, åpner Midnattsolgaloppen (MG). MG er Nord-Norges største o-løp, og ble arrangert første gang i 1967. Galoppen arrangeres hvert annet år, og har bortsett fra de to første galoppene som hadde fem løp bestått av fire løp. Årets galopp er nr 28 i rekken da MG 2021 måtte avlyses pga koronapandemien.

Tidenes største galopp gikk i Sørreisa

Sørreisa O-lag har arrangert 12 løp i MG fordelt på syv galopper: Et løp i 1971, et løp i 1973 (i samarbeid med IL Pioner), et løp i 1975, alle fire løp i 1995, et løp i 1999, to løp i 2005 og to løp i 2013.

I 1995 var Sørreisa O-lag 25 år og gjennomførte MG som vårt jubileumsarrangement. Vi tok på oss alle fire løp alene. Galoppen ble og er fortsatt tidenes største med rundt 2000 (!) deltagere på hvert løp. Les om det i denne saken. Denne rekorden vil nok aldri bli slått.

Historisk galopp i 2023

Det er mange hendelser i MGs historie. Historie blir skapt på hver galopp. Årets galopp er ekstraordinært historisk da galoppen for aller første gang arrangeres med løp utenfor Norge. IFK Kiruna i vårt naboland Sverige arrangerer nemlig de to første løpene, mens Bjerkvik IF arrangerer de to siste løpene.

Løpene går slik:

Tirsdag 27. juni: Abisko (IFK Kiruna) – Mellomdistanse – Første start kl. 1900
Onsdag 28. juni: Abisko (IFK Kiruna) – Langdistanse – Første start kl. 1900
Fredag 30. juni: Trollhøgda (Bjerkvik IF) – Langdistanse – Første start kl. 1800
Lørdag 1. juli: Trollhøgda (Bjerkvik IF) – Mellomdistanse – Første start kl. 1200

Arenakart for IFK Kirunas to løp i Abisko.

Slik ser det gamle orienteringskartet fra Abisko ut. Årets MG-deltagere får en oppdatert utgave å forholde seg til. I innbydelsen heter det bl.a. dette om terrenget i Abisko: Skogsmark bestående av et mindre antall stier, sjøer og myr.  Åpne områder i form av fjellknauser forekommer. Innslag av sterk kupering. Partier med detaljrikt blokkterreng og invertert kurvbilde. God løpbarhet. Vegetasjonen består hovedsaklig av fjellbjørkeskog, der bladverket kan gi
begrenset sikt

Fra Sørreisa til Abisko er det 187 km / 2t 44min å kjøre jf. NAFs reiseplanlegger.

(Minst) 16 løpere fra Sørreisa O-lag deltar i MG 2023

Påmeldingsoversikten viser at 16 løpere fra Sørreisa O-lag har meldt seg på til årets MG. Startlistene er også klare.

Vi legger ut resultatlister fra hvert løp på vår Facebookside straks de er klare.

Ikke for sent å melde seg på!

Påmeldingsfristen til ordinære klasser er gått ut. Det er imidlertid mulig å melde seg på i åpne klasser (direktepåmeldingsklasser) ved fremmøte på arenaen løpsdagene. Disse klassene er som følger:

Derfor, har du lyst på et svensk-norsk sommereventyr og har ikke meldt deg på ennå, så møt opp i Abisko og/eller Bjerkvik og opplev spenningen i skogen mens du leter etter poster og atmosfæren på samlingsplass før og etter. Det blir garantert en opplevelse du ikke vil glemme. For de som melder seg på for Sørreisa O-lag dekker vi startkontingenten.

Ny galopp i Sørreisa?

Det er nå 10 år siden sist vi var med på å arrangere MG, og med tanke på den aktivitet det er i o-laget bør vi absolutt vurdere å ta på oss hele eller deler av en ny galopp snart. Dette får det til enhver tid sittende styre ta stilling til. Vi har mye nydelig terreng i Sørreisa, og vi har også områder som er lite eller ikke brukt til orientering.

Stengt for kommentarer.