Vel gjennomført nær-o-løp

I dag arrangerte Sørreisa O-lag løp med samlingsplass et stykke ovenfor bommen som står der Liavegen ender og fjellveien opp mot Stabbursvatnan/Vakkerhumpen begynner. Løpet stod på terminlista til Troms O-krets og hadde status som nær-o-løp. De deltagerne som ikke deltok på torsdagens O-jaktløp får dagens løp tellende i O-jakta.

32 løpere stilte opp, med deltagere fra Oslo i sør til Tromsø i nord. I den letteste løypa, N-løypa på 2,0 km, deltok 7 løpere. Samtlige av disse fikk premie. Premie fikk også beste kvinne og beste herre i øvrige løyper. Bilder av premiene ses lenger ned i saken.

Rekruttpris til ivrig ung løper

Johan Bergli Korneliussen (11) fikk i dag en rekruttpris utdelt av Sørreisa O-lags leder Stine-Mari Gabrielsen. Han fikk overrakt en løperbrikke, et tommelkompass og en liten pynte-o-skjerm.

Johan har utmerket seg denne sesongen med fast deltakelse på o-jakta. I tillegg har han med dagens løp deltatt i tre kretsløp.

Styret i o-laget ønsker i år å gi en påskjønnelse til nye og ivrige rekrutter. Styret håper at det kan inspirere flere av våre nye deltakere til å delta på både O-jakt og kretsløp.

Johan Bergli Korneliussen sammen med mamma Linda.

Pappa vant duellen mot sin sønn

John Kasper Svergja, som representerer Oslo-klubben Nydalen SK, har bodd på Finnsnes i to år der han jobber som IT-programmerer. Opprinnelig er han fra bygda Kvikne som ligger i Østerdalen i Innlandet fylke.

John Kasper deltok på dagens løp der han fikk beste tid i den lengste løypa. Med seg på løpet hadde han sin pappa John Svergja på 60 år. John tok opp konkurransen med sønnen og stilte i samme løype med mottoet at skal en springe i så fint terreng så må en springe lengst mulig.

Vi syntes det var artig med en far-sønn-duell og satte opp en egen Svergja-premie. Etter innspill fra sønn John Kasper stipulerte vi nivåforskjellen til å utgjøre 1 minutt og 45 sekunder per km. Siden løypa var på 7,4 km utgjorde dette 12 minutter og 57 sekunder. Ble forskjellen mindre ville John stikke av med premien mens John Kasper fikk premien hvis han slo sin pappa med mer enn dette.

Resultatlista viser at tidsforskjellen ble «kun» 11 minutter og 29 sekunder. Dermed var det eldstemann Svergja som fikk premie i form av et Sørreisa O-lagskrus.

John Svergja blir gratulert av sønnen John Kasper.

Løp ved krigshistorisk sted

Løpet i dag ble arrangert på historisk grunn. Ca 100 meter unna det som var samlingsplass  ligger en bergknaus der er et tysk krigsfly havarerte den 30. november 1943. Flyet hadde tatt av fra sjøflyhavna i Djupvåg og var på testflyging etter reparasjon da det styrtet. Info her: https://flyvrak.info/sorreisa.html

Flere bilder fra dagens løp (fotograf alle bilder i saken: Jon Helge Vaeng):

Alle i N-løypa fikk statuett mens vinnerne i øvrige klasser fikk Sørreisa O-lagskrus.

Sondre Iversen debuterte i o-løypa i dag og gjennomførte den lange C-løypa med bravur.

Børge Harvey fra BUL Tromsø var på hytta på Senja og tok turen til Sørreisa.

Forhåndsfavoritt i den lengste løypa, Håvard Krey Hansen fra OK Silsand, stempler på målpost. Han måtte i dag se seg slått av den andre forhåndsfavoritten, John Kasper Svergja.

Børge Harvey og Håvard Krey Hansen diskuterer dagens løp mens Leif Gulbrandsen og Arvid Johansen fra arrangørklubben følger interessert med.

Svein Harald Hansen, som aldri blir gammel og er pappa til Håvard Krey Hansen, bruker en rendyrket Silsand-teknikk når han skal stemple på målpost.

En skikkelig veteran i nordnorsk orientering, Asgaut Løkse, stemplet på målpost rett etter Svein Harald Hansen.

Eli Blomseth Helgesen avslutter sitt løp. I bakgrunnen ser vi Guri Løkse, søstera til Asgaut.

Og her stempler Guri Løkse, som også er megaveteran, på målpost.

Alltid like blide, Guri Løkse og Eli Blomseth Helgesen.

Å diskutere med andre etter målgang om hvor man løp og hvor man burde løpt, er obligatorisk.

Suwimol Phiromthai Vaeng er fornøyd etter å ha gjennomført N-løypa.

Anita Brovoll Vaeng leser av brikken sin hos tidtagersjef Stine-Mari Gabrielsen. Hunden Appia sørger for vakthold slik at brikkeavlesning kan skje uforstyrret.

Kristoffer Nian Brovoll Vaeng gikk opp et nivå i forhold til normalt og prøvde seg på B-løypa i dag. Han bommet på kun en post, til gjengjeld ganske mye, men opplyste etter målgang at dette var artig og lærerikt.

Rune Harald Hansen, Monica Bjørnslett og Ragnhild Winther Lyshaug følger interessert med når tidtakingssjef Stine-Mari Gabrielsen viser o-kart fra Abisko på sin mobiltelefon. Til uka starter nemlig Midnattsolgaloppen i orientering med to løp i Abisko og to løp i Bjerkvik.

Koselig på samlingsplass.

Sånn så det ut på samlingsplass før løpet mens arrangørene drev på og rigget opp.