Fornøyde lærere

Kursleder Henning Bratland Carlsen. (Klikk på bildet for større visning)

Onsdag 8. juni ble det holdt kurs i orientering på Skøelv skole. Kurset var for lærere på skoler i Midt-Troms som er med i prosjektet Læring i friluft. Ansvarlig arrangør for kurset var Midt-Troms friluftsråd, mens Henning Bratland Carlsen fra Norges orienteringsforbund hadde ansvar for den praktiske gjennomføringen med bistand fra Anne-Kari Bakkland og Eli Blomseth Helgesen fra Sørreisa O-lag. Kurset er tidligere omtalt i denne saken og i denne saken.

Henning forteller om en engasjert gjeng med lærere. Selv om været ikke var det beste, var det bare blide fjes å se. Det var i utgangspunktet påmeldt 11 lærere, men tre forfall gjorde at åtte lærere deltok. Disse representerte følgende skoler: Sørreisa sentralskole og Skøelv skole fra Sørreisa kommune, Øvre Bardu skole og Setermoen skole fra Bardu kommune, og Kårvik skole og Senjahopen skole fra Senja kommune.

Først ble det 1,5 time inne med info om nettressurser: o-skolen.no/skoleorientering.no/aktivitetsbanken.no mm. Deretter ble det øvelser ute der materiell fra o-skole-sekken og faste postmarkeringer (laminerte kopier) ble benyttet.

Linjeorientering. En av mange morsomme orienteringsøvelser. (Klikk på bildet for større visning)

Fargeleken, karttegnstafett, troll-leken og labyrint-orientering var aktiviteter som ble gjennomført. Videre ble det på skolegårdskartet til Skøelv skole  gjennomført linjeorientering, «Revejakten», bingo-orientering, caps-stafett og klypeløp. Lærerne var også innom den grønne turen som er satt ut i Skøelv.

Henning opplyser at han opplevde engasjementet blant lærerne helt på topp, og at han fikk mange gode innspill og tanker rundt tilpasning. Lærerne syntes det var fint med masse praktiske aktiviteter fordi man lærer bedre da. Lærerne uttrykte også forventninger om å bli tryggere på kart og få aktivitetsideer og hjelp til å komme raskt i gang med aktiviteter. Ferdiglaget materiell slik som i O-skolesekken er helt supert.

Han håper kurset skaper interesse og inspirasjon som også klubbene skolene sokner til kan bygge videre på i nær fremtid. God undervisning og at store og små får gode opplevelser ute i frisk luft/naturen kan på sikt medføre at klubbene får nye barn/voksne/familier som medlemmer.

Himmelretningene er det viktig å ha kontroll på. (Klikk på bildet for større visning)

Hver skole som deltok får en o-skolesekk. De som ønsker seg det får også faste postmarkeringer

Avslutningsvis oppfordrer Henning klubbene til å holde skolene/lærerne oppdaterte fremover med hvilke tilbud man har.

Sørreisa O-lag er på tilbudssiden for skolene i Sørreisa, slik at det bare er å ta kontakt med oss hvis skolene skulle trenge bistand på noen slags måte. Det samme gjelder øvrige klubber i området for skolene i deres nærområde.

Noen flere bilder fra torsdagens kurs:

Inneøvelse: Puslespill med orienteringskart er artig.

Informasjon før man går i gang med en uteøvelse.

Bingo-orientering og Poengjakten. To av mange øvelser man kan lage i skolegården. De kan gjenbrukes gang etter gang. Flere øvelser under. Og masse flere finnes.

Linjeorientering og Revejakten.

Klypeløp og Stjerneorientering.

Caps-stafett og Skattejakten.

Abonner

Abonner på nyhetsbrev for å få oppdateringer

Stengt for kommentarer.