Kursen settes mot Dyrøy

På 70-tallet var Brøstadbotn IL i vår nabokommune Dyrøy en ganske aktiv klubb innen orienteringsidretten i Troms. Etter sesongen 1980 meldte Brøstadbotn IL seg ut av Troms o-krets, og orienteringsmiljøet som var i kommunen ble borte. Det kan man lese om i denne saken:

Sørreisa O-lag ønsker å bidra til at folk bosatt i Dyrøy kommune igjen får oppleve gleden med orientering. Vi arrangerer derfor følgende aktiviteter:

O-JAKT I BRØSTADBOTN 20. MAI
Årets tredje løp i mosjonsløpserien vi har kalt «O-jakt» har start og mål ved kommunehuset. Se kart lenger ned på siden.

Som vanlig er ordinært starttidspunkt mellom kl. 18 og 19. I dette tidsrommet vil det være arrangører/instruktører til stede fra Sørreisa O-lag som vil hjelpe de som vil måtte ønske det. Det er imidlertid mulig å gjennomføre ønsket løype utenom dette tidsrommet, da alle poster vil stå ute til og med fredag 21. mai.

Det vil være 5 løyper å velge mellom (klikk på løypelengdene for å se løypene):  

5,0 km – Mest vanskelig
3,3 km – Middels vanskelig
2,2 km – Middels vanskelig / Lett
1,4 km – Nybegynnerløype
0,8 km – Rekruttløype – for de aller yngste, men likevel åpen for alle

Vi oppfordrer til å skrive ut kart selv, men vil uansett ta med tilstrekkelig antall kart slik at de som ikke har mulighet til å skrive ut kart vil få det hos oss.

Det er helt gratis for barn og ungdom å delta, mens det fra og med fylte 17 år koster kr 30. Betaling via Vipps (568553) foretrekkes.

Gjeldende smittevernsregler vil bli etterfulgt. Det skal holdes en avstand på minst en meter til andre personer. Syke personer skal holde seg hjemme, herunder personer med selv mindre luftveissymptomer eller andre symptomer på covid-19. Det samme gjelder personer som er i karantene eller isolasjon.

– Les om Sørreisa O-lags O-jakt HER

GRØNN TUR I PERIODEN 20. MAI – 30. OKTOBER
I tillegg til O-jaktløpet åpner vi den første av våre grønne turer:

Grønne turer består av veldig enkle poster i form av stolper som blir stående ute hele sommeren og til langt ut på høsten. Grønne turer inngår i vår turorientering, og er helt gratis å delta på for alle aldersgrupper. Alle stolper er utstyrt med en bokstavkode + QR-kode. Det er frivillig om man vil registrere stolpene man finner, og de som ønsker å registrere dem, kan gjøre det på en av følgende måter:

Merk at for at QR-kodeskanningen skal fungere, må man først lage seg en profil på turorientering.no. Deretter må man laste med mobilappen og foreta scanningen fra appen. Se bruksanvisning HER.

– Les om Sørreisa O-lags grønne turer HER
– Les om Sørreisa O-lags turorientering HER


Sørreisa O-lag arrangerer også gratis kurs i kart og kompass i perioden 26. mai til 3. juni som også orienteringsinteresserte fra Dyrøy er velkommen til å delta på.

Vi håper at mange fra Dyrøy, i alle aldre, vil benytte muligheten til å prøve orientering, som er en fantastisk idrett som gir både fysisk- og mental trening/mosjon. Vi håper flere vil få lyst til prøve mer og delta på en eller flere av våre aktiviteter: O-jaktStolpejaktenTurorienteringGrønn turUkas løype

 

Abonner

Abonner på nyhetsbrev for å få oppdateringer

Stengt for kommentarer.