Lær orientering

Elvetun skole i Brøstadbotn sett fra luften og slik skolen ser ut på et orienteringskart.

Orientering er kjempegøy! Prøv det du også. Under følger en oversikt over hvor du kan finne mer informasjon om hva orientering går ut på. Flere av sidene gir grunnleggende opplæring i kartforståelse og bruk av kompass, mens andre sider inneholder forslag til øvelser for å utvikle orienteringsferdighetene.

Generelt om orientering
Ny i orientering? – Norges orienteringsforbunds hovedside for de som er ny i orientering
Ny på o-løp? – Slik fungerer orientering – fin info på Halden Skiklubbs hjemmeside

Grunnleggende opplæring i  kart og kompass
Nett-Orientering – grunnleggende kurs for elever og lærere og alle andre

Videreutvikling
Aktivitetsbanken –  masse morsomme og lærerike øvelser
Utviklingstrapp – utvikling fra ung nybegynner til voksen eliteløper

Orientering i skolen
Se vår side om orientering i skolen.

Nyhetssaker fra Sørreisa O-lags kurs i kart og kompass i mai/juni 2021:
Kurs i kart og kompasss
Første økt gjennomført
Praktisk øving i terrenget
Bruk av kompass
Fornøyde deltakere

Ønsker du å lære orientering? Nøl ikke med å ta kontakt med oss. Kontaktinfo finner du her.

Når du har lært deg litt om hva orientering går ut på, enten gjennom et kurs organisert av o-laget eller på egenhånd, har vi flere tilbud du kan delta på:

O-jakt er ukentlige treningsløp som foregår hver torsdag om sommeren (minus en kort periode midt på sommeren). Disse finner sted på ulike plasser i Sørreisa hver gang, og fast starttidspunkt er mellom kl 18 og 19. I dette tidsrommet er det arrangører tilstede. Du velger selv når du vil starte innen dette tidsrommet, og du velger selv om du vil at tiden skal tas eller ikke.

Det blir hver gang laget fem løyper som du kan velge mellom: Kort rekruttløype på max 1 km med svært enkel vanskelighetsgrad, enkel nybegynnerløype på ca 1-2 kilometer, middels vanskelig løype på mellom 2 og 3 kilometer, litt vanskeligere løype på mellom 3 og 4 kilometer, og den vanskeligste løypa som er på cirka 5-6 kilometer.

Alle som deltar på fem treningsløp får premie.

Det koster 30 kroner per gang for voksne f.o.m. 17 år, eller 200 kroner per sesong, mens de som er yngre enn dette ikke trenger å betale noe. O-jakta er også gratis for flyktninger uansett alder.

Turorientering, ofte forkortet som TurO, kombinerer gode naturopplevelser med fysisk aktivitet og hjernetrim som gir godt humør, god helse og mye glede. Bli med og opplev nye ukjente områder i ditt nærmiljø. Vi tar deg trygt til nye steder med gode kart, turer som er tilrettelagt som en runde og fargekoder som viser nivåer du kan velge for din tur. Du velger selv hvor du vil gå, når du vil gå og i hvilket tempo du vil gå

Vi arrangerer TurO hele året, og lager et opplegg for sommeren og et opplegg for vinteren. Om sommeren henger postene ut fra cirka midt i juni til midt i september, mens TurO på vinteren foregår i perioden fra midten av januar til midten av april. Etter hver TurO-sesong vil det etter trekning bli delt ut premie til noen av de som har deltatt.

Sørreisa O-lags egen side for TurO finner du her.

Grønn tur er et av tilbudene innen TurO og er et lavterskeltilbud både med hensyn til vanskelighetsgrad og tilgjengelighet, og vil kunne gjennomføres på beina, på sykkel, i rullestol og med barnevogn. En grønn tur krever ingen forkunnskaper eller erfaringer.

Får du lyst til å prøve orientering, vil du bli tatt godt vare på og få god støtte, veiledning og oppfølging. Miljøet innen orienteringsidretten er kjent for å være særdeles godt. Vi er som en stor familie, og derfor brukes ofte begrepet «O-familien» (orienteringsfamilien) om oss. Bli med i O-familien du også.

(Sist oppdatert: 22.04.2024)