Resultater O-jakt 2-24

Årets andre O-jaktløp gikk av stabelen i kveld med OK Silsand som gjestearrangør. Arena var Furumoen barnehage, hvor deltagelsen ble på 32 løpere + Odd-Ivan Lorentsen som løypelegger og John Kasper Svergja som tidtakersjef.

Løpet ble gjennomført som en gatesprint med bittelitt innslag av terreng. Odd-Ivan hadde laget meget gode løyper som innbød til veivalgstenkning. Se eksempler på det helt nederst på siden der flere strekk i A-løypa er nærmere belyst.

Forklaring til strekktider:
Øverste rad viser akkulumert tid ved passering hver post med plassering i parentes.
Andre rad viser brukt tid (strekktid) mellom hver post med rangering i parentes.
Tredje rad viser avstand til beste strekktid.

Postene står ute til torsdag 16. mai kl. 17 slik at det fortsatt er mulig å få løpet registrert. Husk da å melde fra på SMS/epost til 99291425/helgejon@online.no.

Neste løp: Torsdag 23. mai ved Sørreisa stadion.
Løpet inngår i World Orienteering Week. Nærmere info kommer i egen sak litt senere.

Noen bilder fra dagens løp:

Arvid Johansen sprang A-løypa. Bak han står løypelegger Odd-Ivan Lorentsen med tidtakersjef John Kasper Svergja på sin venstre side. Fremst til høyre i bildet står Odd-Ivans kone Helle.

Frank-Vidar Hansen (fremst) og Ulf Wensel satte seg likegodt ned rett foran mål, men det må understrekes at de hadde gått i mål først. Bak fra venstre ser vi Odd-Ivan Lorentsen, Arvid Johansen, John Kasper Svergja, Sondre Lorentsen og Håvard Krey Hansen.

Bestemor Nina Pedersen ser på at barnebarnet Ragnar Sivertsen stempler inn på målbukken. De gjennomførte C-løypa i dag. Han som kneler i venstre bildekant er Arvid Johansen.

Håvard Krey Hansen på tur ut i A-løypa. Han fikk som forventet bestetid i løypa, og fikk hardest konkurranse av skiløper Ruben Olsen. Håvard opplyste at han er i rute foran NNM sprint i Sørreisa 16. august der han skal forsøke å ta sin sjette seier på rad på sprintdistansen.

Å arrangere o-løp med en barnehage som arena er midt i blinken for de yngste. Etter å lekt seg i o-løypa kan de fortsette leken på arenaen. De som koser seg på bildet er Alma Lavine Simonsen og Iver Gunnberg Fossbakk.

Veivalgsmuligheter:

Dagens løp ble arrangert på et sprintkart utarbeidet etter sprintnormen. Det innebærer bl.a. at det som er markert med grønt på kartet, «hagegrønt», ikke er lov å springe over, noe som er en selvfølge da ingen skal springe gjennom hagene til folk. Det betød at deltagerne selv på korte strekk mellom postene måtte tenke hvor de skulle løpe fordi det ikke var mulig å springe rett på.

Løypelegger Odd-Ivan Lorentsen har for langløypa skissert opp aktuelle veivalg mellom noen poster:

Fra 2.- til 3. post var det like langt enten man tok veivalget til venstre (rød strek) eller det til høyre (blå strek).

Fra 3.- til 4. post var det ganske langt og det måtte nok tenkes litt. Skulle man ta veivalget til venstre (oransje strek) som var litt kortere enn veivalget til høyre (blå strek)? Selv om venstreveivalget var kortere hadde det litt mer stigning så det er ikke godt å si hva som var raskest.

Fra 9.- til 10. post kan det synes som at å springe til venstre (blå strek) var best men det er ikke gitt at det ble fasiten.

Fra 10.- til 11. post var det to veivalg som pekte seg ut. Høyreveivalget (oransje strek) var ca 30 meter kortere enn det til venstre (blå strek).

Fra 12.- til 13. post var to varianter av et venstreveivalg (rød strek) begge kortere enn å springe til høyre (blå strek).

Det nærmer seg mål (A-løypa hadde 18 poster) men fokus må holdes. Springe til høyre (rød strek) mellom 13.- og 14. post, eller til venstre (blå strek)?

 

 

Abonner

Abonner på nyhetsbrev for å få oppdateringer

Stengt for kommentarer.