Resultater Natt-O-jakt 4-23

Finnfjordmarka forvirret kompasset, og nordlyset farget himmelen. Det er noen stikkord for kveldens Natt-O-jaktløp som ble gjennomført med IL Pioners skistadion som base.

Åtte personer møtte opp, og fikk oppleve flotte løyper laget av Asgaut Løkse i et nydelig, men også lumsk terreng. Lumsk på den måten at Finnfjordmarka er forholdsvis småkupert med mange myrer og stier slik at man selv i dagslys må følge godt med på kartet for ikke å miste kontrollen med hvor man er, og i særdeleshet på natten når man ikke ser lenger enn dit lyset rekker.

Det som også bidrar til å kunne kalle terrenget i Finnfjordmarka for lumsk, er at det tilsynelatende er noe i terrenget som påvirker kompasset. Tre av kveldens deltagere opplyste etter målgang at de i deler av løypa (ikke hele) hadde hatt problemer med kompasset gjennom at kompassnåla oppførte seg rart. Arvid Johansen som sprang B-løypa opplevde at kompassnåla «frøs» når han var ved post nr 2, og uansett hvor mye han beveget på kompasset så holdt kompassnåla seg i samme posisjon  i kompasshuset. Etterpå funket kompasset som normalt igjen. Svein Harald Hansen som sprang A-løypa opplevde det motsatte, nemlig at kompassnåla svingte fra den ene siden til den andre på strekket mellom 4.- og 5. post, mens Åsne Holo, som også sprang A-løypa, opplevde det samme på samme strekk og også på strekket etter (5.- 6. post). Kan det være noe i bakken i Finnfjordmarka som påvirker kompasset, eller er det andre ting?

Kompasset med sine ulike deler. (Foto: Norges orienteringsforbund)

Uansett, alle kom i mål og alle var fornøyd tross ulike opplevelser i terrenget. Det alle fikk oppleve, i allefall de som torde å slippe blikket fra terrenget og vende det mot himmelen, var et flott nordlys:

Nordlys over Midt-Tromshallen. Bildet er tatt med mobiltelefon fra start-/målområdet under kveldens Natt-O-jaktløp.

Alle kveldens deltagere har deltatt i nattorientering før, med et unntak: Daniel Tevik. Han ble lokket ut i mørket av sin kone Marita Øvermoen Tevik, og ga etter målgang uttrykk for at dette hadde vært artig.

Marita Øvermoen Tevik (t.v.) brukte sedvanlig kvinnelist (antar vi) og fikk lokket sin ektemann Daniel Tevik med på nattorientering. Hans aller første natt-o-løp. Det ga mersmak. Her går de i mål. PS! Bakken er ikke grønn, men skyldes mobilkameraet til fotografen.

Så over til kveldens resultater:

1,5 km – N-/C-løype – 2 deltagere
Rune Harald Hansen 27.01
Monica Bjørnslett 27.04

2,8 km – B-løype – 4 deltagere
Arvid Johansen 43.25
Helene Aspevoll 55.44
Daniel Tevik 1.00.59
Marita Øvermoen Tevik 1.01.01

4,4 km – A-løype – 2 deltagere
Svein Harald Hansen 47.24
Åsne Holo 47.44

Arrangør: Jon Helge Vaeng
Løypelegger: Asgaut Løkse

Neste løp: Torsdag 26. oktober kl. 1800-1830 ved Sørreisa stadion

Flere bilder fra kveldens løp:

Fire fornøyde deltagere. Fra venstre debutant Daniel Tevik, Monica Bjørnslett, Rune Harald Hansen og Marita Øvermoen Tevik.

Arvid Johansen går i mål.

Svein Harald Hansen på vei mot målpost.

Arvid Johansen og Svein Harald Hansen diskuterer hvor de sprang. Det er noe av sjarmen med orientering. En ting er det man gjør ute i løypa. En annen ting er å diskutere det etter målgang.

Helene Aspevoll går i mål. Uten å rippe for mye opp i det kan vi røpe at hun havnet ganske kraftig ute av kurs mellom 1.- og 2. post i B-løypa.

Åsne Holo var sist startende og sist i mål. Hun er i Forsvaret på Setermoen og hadde igjen tatt turen til Sørreisa for å delta på Natt-O-jakt. Hun måtte i kveld se seg slått med 20 sekumder av Svein Harald Hansen i A-løypa.

Abonner

Abonner på nyhetsbrev for å få oppdateringer

Stengt for kommentarer.