Natt-O-jakt 4-23 – Finnfjordmarka

Da er vi etter 14 dagers opphold klar for det fjerde løpet i Natt-O-jakta. Løpet er i praksis det tredje løpet da løpet som skulle gått torsdag 12. oktober måtte avlyses på grunn av snø.

Torsdag 19. oktober inviterer vi til Natt-O-jakt i Finnfjordmarka. Deltagerne kan starte på valgfritt tidspunkt mellom kl. 1830 og 1900.

Oppmøte er ved tidtakerbua på IL Pioners skistadion rett ved Senja videregående skole i Finnfjordbotn. Parkering ved Senja videregående skole eller Midt-Troms-hallen. Se oversiktskart nederst.

Løypelegger Asgaut Løkse har laget følgende løyper:

  • 4,6 km – A-løype med 9 poster
  • 2,8 km – B-løype med 7 poster
  • 1,5 km – N-/C-løype med 7 poster

Bokstavene indikerer vanskelighetsgrad. N betyr nybegynnernivå og er lettest mens A er vanskeligst.

Startkontingent er kr 30 per løp eller kr 100 for alle fem løp. Barn/ungdom t.o.m. 16 år og flyktninger uansett alder deltar gratis.

Les mer om nattorientering og få mer info om Natt-O-jakt her:

Terrenget i Finnfjordbotn kan med rette karakteriseres som et drømmeterreng, og er noe av det fineste vi har i Troms. Terrenget er forholdsvis småkupert med svært god løpbarhet, men stor detaljlikhet med mange stier og myrer gjør at man lett kan gå på en bom på selve posten eller skli ut på kursen mellom postene. Nattorientering er kjempeartig, og spesielt artig er det i Finnfjordmarka.

Postene ble satt ut i ettermiddag. Terrenget var herlig «frosttørt», dvs at bakken fortsatt var myk uten særlig med is, men med et tynt rimlag. Noen bilder av terrenget når postene ble satt ut:

Parkering ved Senja VGS/Midt-Tromshallen. Derfra er det ca 4-5 minutter å gå til samlingsplass (se stiplete linjer). Det er valgfritt om man går på nordsiden av Midt-Tromshallen etter vei eller på sørsiden etter sti. Ikke merket fra parkering.

Start/mål er ved tidtakerbua på IL Pioners skistadion.

Stengt for kommentarer.