Flott dag på Sætra!

Som omtalt i denne nyheten ble det i dag gjennomført aktivitetsdag på Sætra i Skardalen. Og for en flott dag det ble!

Det var oppholdsvær med sol/delvis sol og en temperatur på rundt 14-15 regner. Det var riktignok antydning til noen få regndråper rett etter gudstjenesten, men Sætra-general Otto Skogheim har god kontakt oppover og straks etter skinte solen frem igjen og det ble ikke med flere enn de 4-5 regndråpene som var kommet. Litt etter at arrangementet var ferdig kom det en kraftig regnbyge, slik at vi er overbevist om at Otto har spesielle evner og vil sette han i vår arrangementskomite når vi har egne arrangementer.

Uten å ha telt nøyaktig vil vi anslå at det var rundt 70 personer tilstede på Sætra, innbefattet Sørreisa skolekorps, Sørreisa O-lag og Otto med stab.

Sørreisa O-lag åpnet vårt opplegg rundt kl. 1130. De første deltagerne var ungdommer fra Sørreisa skolekorps som benyttet muligheten til å varme opp før skolekorpset satte i gang med spillingen. Skolekorpset spilte så frem til rundt kl. 1250, før det ble en pause på 10 minutter til innlånt prest fra Lavangen menighet, Trond Oscar Losvik, holdt en fin friluftsgudstjeneste. Skolekorpset bidro med musikk under gudstjenesten, og fortsatte også etterpå.

I vårt orienteringsopplegg hadde vi laget to korte løyper, Otto-runden og Hermod-runden, med berøringsfrie poster der deltagerne sprang med armbånd påsatt en elektronisk tidtakingsbrikke. I tilfelle det kom veldig mange hadde vi sikret oss med å gjøre det mulig å gjennomføre løypene med vanlig løperbrikke også. Opplegget ble godt besøkt, og flere gjennomførte begge løypene. Alle som deltok fikk medalje.

Deltagerlista følger under. Selv om den pga tidtagersystemet kommer med tidene i rangert rekkefølge, så er det bare å se bort fra det. Alle var like gode og alle var like flinke. På resultatlista betyr «TF» touchfree og «Emit» at det ble brukt løperbrikker.

Sørreisa O-lag er strålende fornøyde med dagen, og håper vi får lov å bidra også under tilsvarende dag til neste år.

Noen bilder fra dagen i dag følger under. Klikk to ganger på bildene for størst visning. Alle er tatt av Sørreisa O-lag. Vi er usikre på navnene til flere, og vet du det, send oss en e-post til helgejon@online.no så får vi det inn bildeteksten. Vil noen ha bilder fjernet fra saken, må det på samme måte gis beskjed til oss. Da ordner vi det straks.

Sætra-general, det vil si eier av Sætra og primus motor for dagens arrangement på Sætra, Otto Skogheim, får medalje tildelt av Sørreisa O-lags ubestridt største sjarmtroll Alma Lavine Simonsen. På bildet ser det ut som at Otto gir medalje til Alma, men det er altså motsatt.

Medaljen er på plass. Otto Skogheim i sitt rike. Primus motor og ildsjel.

Sørreisa O-lag gjør seg klar med o-lagets leder Stine-Mari Gabrielsen som tidtagersjef og Suwimol Phiromthai Vaeng som medarrangør.

Arthur Gunnberg var første deltager i orientering i dag. Jon Helge Vaeng fra Sørreisa O-lag leser av tiden hans.

Stine Marie Johansen (i blå jakke) sammen med Stella Andrews er straks klare til start.

Leonard Rasmussen Fløgstad går i mål.

Enda en ivrig ung gutt har fullført.

Mamma gir sin sønn instruksjoner før start. Eller er det motsatt?

Tvillingene Liepa (til venstre) og Agota Pivoriunaite har vært ivrige deltagere på O-jakta. De er med i Sørreisa skolekorps hvor de spiller henholdsvis tverrfløyte og klarinett, og varmet opp lungene med å springe ei o-løype. Med seg hadde de Live Haldorsen som står til høyre.

Siw Helen Andreassen er en ivrig o-løper for Sørreisa O-lag og er flink til å ta med barnebarna på orientering.

Siw sine barnebarn, jf. forrige bilde: Leander på 2 år og Alma Lavine på 5 år.

Slik så det ut fra stedet der Sørreisa O-lag holdt til. Søreisa skolekorps har satt i gang med å spille.

Sunniva Løvland synger «Den ene» som var BliMe-sangen i 2022.

Friluftsgudstjeneste med Trond Oscar Losvik.

Friluftsgudstjenesten fortsetter.

Det er dårlig med vingårder i Sørreisa men det var likevel et interessant tema forrettet på en givende måte av Trond Oscar Losvik

Sørreisa O-lags utsendte følger interessert med på gudstjenesten.

Etter gudstjenesten var det klart for varme pølser.

Åndelig påfyll ble etterfulgt av næringsmessig påfyll. Suwimol Phiromthai Vaeng sørget for mat til o-lagets funksjonærer. Hun spiste altså ikke alle pølsene selv.

Pølser for store, pølser for små. Alma Lavine og Leander Simonsen.

Idyll på Sætra.

Sætra og Skardalen er idyll i alle retninger.

Stengt for kommentarer.