Moro på Sætra i Skardalen

Sætra med hytta til Otto Skogheim.

Søndag 3. september inviterer Skøelv IGL til aktivitetsdag ved Sætra i Skardalen. Det vil bl.a. bli turmarsj, friluftgudstjeneste, korpsmusikk, fotballspilling og grilling. Samt orientering. Nærmere om det under.

Dagen starter med turmarsj fra snuplassen i Skardalen kl. 1200.

Skøelv IGL setter opp gratis transport til flyktninger med avgang fra Sørreisa hotell kl. 1145.

Otto-runden og Hermod-runden

Otto (t.h.) og Hermod Skogheim bidro som funksjonærer under NNM i orientering i 2020.

Friluftslivets uke finner sted i perioden 2.-10. september, og som et av mange bidrag fra Sørreisa O-lag lager vi til et orienteringsoppplegg på Sætra denne søndagen etter oppfordring fra Skøelv IGL.

Opplegget vil først og fremst være rettet mot barn, men selvfølgelig kan alle som har lyst delta. Og selvfølgelig koster det ingenting.

Primus motor for dagen og innehaver av Sætra er Otto Skogheim. Vi lager derfor en løype vi kaller for Otto-runden. Dette er en kort løype med poster på selve Sætra.

Vi lager også en løype som er bittelitt lenger enn Otto-runden. Den har poster i området fra Sætra og opp til Middagsbu som ligger ca 5 min gång fra Sætra. Løypa har felles poster med Otto-runden pluss noen i tillegg. Denne løypa kalles Hermod-runden etter Ottos bror Hermod Skogheim som er medhjelper til Otto og har hytte like ved Sætra.

Medalje til alle barn

Alle kan gjennomføre hvilken løype man vil. Vi oppfordrer til å prøve hvor artig orientering faktisk er.

Det blir medalje til alle barn (og også til voksne hvis beholdningen rekker).

Nytt kart med Sætra til venstre og gapahuken Middagsbu til høyre (Middagsmoen).

Nytt orienteringskart

Vår verdenskjente kartkonstruktør Ivar Helgesen har i anledning denne dagen laget nytt instruksjonskart over området.

På Hermod-runden brukes hele kartet mens de som gjennomfører Otto-runden bruker et forstørret utsnitt av kartet.

Vi tar med kart med inntegnede løyper, og det er ikke nødvendig å skrive dette ut selv.

Berøringsfri postregistrering

Armbånd med tidttagerbrikke (Foto: emit)

Det er ingen rangering, og det er valgfritt om man vil ha tiden tatt eller ikke. De som vil ha tid kan få prøve noe kjempeartig som vi kaller touchfree (berøringsfri) orientering. På hver post er det plassert en orienteringsskjerm og en elektronisk registeringsplate. Deltakerne får tildelt et tidtakerbånd som festes rundt håndleddet. På båndet er det festet en elektronisk tidtakingsbrikke. For at posten skal bli registrert plasseres brikken mot registeringsplaten på posten. Det er ikke nødvendig å berøre registreringsplaten da posten blir registrert hvis man er innenfor en avstand på 25 cm. Derav navnet touchfree. Ved målgang blir tiden lest av via en elektronisk avleserenhet.

Vi har 25 stk. tidtakerbånd, og i tilfelle det går fritt for dette, vil det også være mulig å bruke vanlig tidtakerbrikke. Alt dette lånes hos oss. Vi gir instruksjon og veiledning.

Olsen-laen er et av stedene som inngår i Postplukk i Skardalen.

Postplukk i Skardalen

I det fantastiske flotte området som Skardalen er har vi også laget til et turorienteringsopplegg vi har kalt Postplukk i Skardalen. 10 poster er satt ut på steder med sin egen lille historie. Opplegget varer til 20. september, og finner man nok poster kan man vinne en flott medalje.

Vi tar med kart og informasjon til Sætra.

Fakta om Sætra og Middagsbu

Sætra:
I år 1900 ble eiendommen Sætermoen kjøpt av Astrid Marie Kramvig. Det ble anlagt seter rundt 1910, og eiendommen fikk derfor navnet Kramvigsætra. Eiendommen ble kjøpt av Morten og Jens Skogheim i 1960. Morten Skogheim opparbeidet jordene og høstet gress i mange år. Sætra eies i dag av Otto Skogheim.

Middagsbu:
Ca 5 minutters gåing fra Sætra ligger Middagsbu. Dette er en gapahuk som ble bygd i 2017 av Skøelv idretts- og grendelag etter initiativ av Otto Skogheim som da var leder av Skøelv IGL og som siden har hatt ansvaret for ettersyn og arrangementer på stedet. Gapahuken ble offisielt åpnet av ordfører Jan-Eirik Nordahl 2. juli 2017 og fikk navnet Middagsbu. Navnet ble til etter forslag fra Otto Skogheim da plassen er mellom Middagsfjellet og Middagselva. Her går solen senest ned i Skardalen om høsten. Det har vært turmarsj, friluftsgudstjeneste og korpsmusikk hvert år siden åpningen. Ca. 3500 navn er skrevet i turboken siden 2017. I 2020 var det en egen konkurranse og premie til den som hadde flest turer. Den som vant hadde 120 turer.

Sammen for natur og friluftsliv

Sørreisa O-lag takker Skøelv IGL for å ha blitt forespurt om å delta med en aktivitet. Vi takker også Forum for natur og friluftsliv Troms for økonomisk støtte.

 

Stengt for kommentarer.