Lyrisk KulTurO-løype

Lørdag 22. juli begynte sommerens kulturdager i Dyrøy. Da åpnet også KulTurO-løypa i Brøstadbotn – med dikt av Arvid Hanssen.

Grønne turer

Som en del av turorienteringen om sommeren arrangerer Sørreisa O-lag grønne turer. En grønn tur er et lavterskeltilbud innen orientering både med hensyn til vanskelighetsgrad og tilgjengelighet. Turene skal være et tilbud for alle, for barn, ungdom, voksne, eldre og funksjonshemmede, og krever ingen forkunnskaper eller erfaringer.

O-laget har denne sommeren grønne turer i Skøelv, i Straumen og i Brøstadbotn. I Dyrøy er det gjort en lyrisk vri på turen. På de ti postene som er satt ut på Finnlandsmoen, finner man også dikt av forfatteren Arvid Hanssen, forteller Anne-Kari Bakkland, nestleder i Sørreisa O-lag.

Grønn tur kan med fordel tas i ro og mak. Dikt på postene hjelper oss til å stoppe opp, og med Arvid Hanssens ord se verden rundt oss på nytt. Vi håper mange tar turen til Finnlandsmoen Dyrøydagan. Postene står ute frem til 31. oktober, sier Bakkland.

Det har vært kjempeartig å mangfoldiggjøre Grønn tur med poesi av Arvid Hanssen, og vi er glad for samarbeidet med kulturleder Trine Strand i Dyrøy kommune og Arne Ivar Hanssen i Arvid Hanssens minnestiftelse.

Stolpene er utstyrt med både bokstavkode og QR-kode. Stolpene kan registreres elektronisk ved å scanne QR-koden med mobiltelefonen. For å scanne kan man laste ned appen «TurOrientering». Kart og poster finnes i appen og på nettstedet turorientering.no, i tillegg til på Sørreisa O-lags egen hovedside for turorientering samt på vår grønn tur-side.

Parkering er tilgjengelig ved Arvid Hanssen-huset.

Naturlyrikk

Utvalg av tekster og tillatelse til bruk er i samarbeid med Arvid Hanssen minnestiftelse i Dyrøy. Slik løypa er anlagt på den flate Finnlandsmoen, går den fra måkeskrik og bebyggelse og inn på skogsstier der fuglelåt fra de store myrene høres.

Arvid Hanssens tekster rommer mye naturlyrikk, og ikke minst hadde han et forfatterskap som var mye inspirert av naturen. Det viser særlig de korte tekstene som er valgt ut til løypa. Samtlige er hentet fra diktsamlingene «Slipesteinstankar» fra 1983 og «Sandkornjubel» fra 1995, forteller Arne Ivar Hanssen.

Prisverdig samarbeid

Jeg setter stor pris på samarbeidet og at Sørreisa O-lag løfter frem Arvid Hanssen sine dikt. De passer så godt ute i det fri, mellom sølvbjørk, stein og strå. Noen av diktene til Arvid Hanssen finnes allerede ute på benkene i sentrum, så dette blir kanskje begynnelsen på noe mer, sier Trine Strand, kulturleder i Dyrøy kommune.

Under følger noen bilder fra fra den lyriske KulTurO-løypa i Brøstadbotn. Fotograf er Anne-Kari Bakkland.

Stengt for kommentarer.