O-jakt 8-2023 – Ferdighusløpet

Sørreisa har veldig mange naturperler. En av disse er Bakkejordas som perle er en nydelig liten plass som ligger litt opp i høyden på Bakkejorda mellom Sørreisa sentrum og Skøelv. Den er en forholdsvis skjult skatt, men er blant annet med som turmål på TellTur.

Bakkejordas perle er samlingsplass når O-jakta starter opp igjen etter sommerferien torsdag 10. august med fri start mellom kl. 18 og 19.

Ferdighus

Rett nedenfor Bakkejordas perle holder Ferdighus til. Ferdighus ble grunnlagt i 1965 og er en av Norges ledende produsenter av trehus. Ferdighus har i en årrekke vært en trofast støttespiller/sponsor for Sørreisa O-lag. Dette O-jaktløpet får derfor navnet Ferdighus-løpet.

Ankomst og parkering

Se kartutsnitt nederst på siden. Parkering er nede på kaia der Ferdighus tidligere hadde sitt lager. Veien dit er normalt avsperret med en bom men den vil stå oppe fra kl. 17 til løpet er ferdig avviklet. Så går man opp til hovedveien og krysser den og følger avkjøringen til noen bolighus før man tar til høyre inn på en traktorvei. Denne følger man videre. Distansen fra parkering til man er framme på Bakkejordas perle er ca 800 meter med ca 180 meter stigning. I rolig gange tar turen cirka 15 minutter. Når man er kommet opp får man belønning for strevet gjennom en helt nydelig utsikt. Dessuten er man ferdig oppvarmet. Vi merker fra parkering og helt opp.

Det finnes også alternative ruter som har noe slakere stigning men som er mye lengre å gå. Da parkerer man enten ved Sørreisa stadion eller i Brekka ved barnehagen eller kirkegården. Så går man til man kommer inn på traktorveien som går nedenfor Litjevatnet og følger den et stykke før man så tar til høyre. Fra der man tar til høyre er det merket med blå maling på trær helt frem. Enten man starter fra stadion, barnehagen eller kirkegården så bruker man cirka 45 minutter i rolig gange til man er fremme ved Bakkejordas perle. Vi merker ikke fra disse stedene så de som velger å gå herfra må finne frem på egenhånd.

A-løypa. Lite stigning fordi den tar man på tur til start. Estimert bestetid på rundt 25 minutter.

Løypene

Løypene er som følger:

N-løype på 1,1 km
C-løype på 2,2 km
B-løype på 2,5 km
A-løype på 3,8 km

Bokstavene indikerer vanskelighetsgrad. N betyr nybegynnernivå og er lettest mens A er vanskeligst.

Saft og boller

Vi hadde tenkt å fyre opp grillen og lage litt grillkos men den tørre sommeren vi har hatt setter en stopp for det. Sørreisa kommune har innført forbud mot bruk av ild. Det er forbudt å gjøre opp ild som å brenne bål, bruke grill, stormkjøkken, andre kokeapparater, bålpanner og annen brenning med fast brensel (ved, kull, briketter, gress, grener ol.) i skog og annen utmark, i nærheten av brennbar vegetasjon, brennbare materiale eller så nær at ild lett kan spres videre i terrenget.

Vi stiller imidlertid med saft og boller. Saften og bollene sponses av Ferdighus. Kaffe og annen mat og drikke oppfordrer vi til at deltagerne tar med selv.

Generell informasjon

  • Fri start mellom kl. 18 og 19. Også mulig å gjennomføre på annet valgfritt tidspunkt frem t.o.m. lørdag men da er det ikke arrangører til stede. Husk å melde fra via epost til helgejon@online.no eller SMS til 992 91 425 hvis man vil ha deltagelsen registrert.
  • Kart fås ved fremmøte hvis man ikke velger å skrive ut selv.
  • Gratis deltagelse for alle flyktninger uansett alder og nasjonalitet. Også gratis for barn og ungdom ellers, mens det for voksne (f.o.m. 17 år) koster kr. 30 per løp eller kr. 200 for hele sesongen.
  • En av deltagerne trekkes ut som kveldens O-jeger og får en premie.
  • Flott premie til alle som er med i minst fem løp i løpet av sesongen. NB! Løpet 10. august er sesongens femte siste O-jaktløp. Det betyr at det fortsatt er mulig å få premie for de som ikke har deltatt hittil i år.  
  • Hovedside O-jakt

Vel møtt!

Slik ser det ut når man ankommer Bakkejordas perle.

Og går man forbi den røde bua på det øverste bildet får man denne nydelige utsikten. Ikke rart stedet kalles for en perle. Begge bilder er tatt en varm junidag i år.

Parkering er på kaia der Ferdighus tidligere hadde lager. Kryss deretter hovedveien og følg merking. Fra parkering er det ca 800 meter å gå med 180 meter stigning = 15 minutter ved rolig gange.

De som ønsker en lengre «oppvarming» kan gå fra Brekka eller Sørreisa stadion. Disse rutene er ikke merket av oss.

Og helt til slutt vil vi informere om at lørdag 12. august arrangerer Skøelv IGL aktivitetsdag i forbindelse med arrangementet Toppremien:

I tillegg til disse aktivitetene så er det også mulig å prøve orientering. Vi har nemlig en grønn tur rundt Skøelv stadion. Se https://www.sorreisa-olag.no/gronn-tur/

Abonner

Abonner på nyhetsbrev for å få oppdateringer

Stengt for kommentarer.