Natt-O-jakt i Skøelv

Torsdag 7. oktober arrangeres løp nummer 2 i Natt-O-jakta. Oppmøte er ved Skøelv skole mellom kl. 1900 og 2000.

Løypene er som følger:

4,6 km – Vanskelig – 11 poster – Målestokk 1:7500
3,5 km – Middels vanskelig – 9 poster – Målestokk 1: 7500
2,2 km – Lett – 8 poster – Målestokk 1:5000

Vanskelighetsgradene er omtrentlige. Nattorientering er spesielt, slik at selv en i utgangspunktet lett post kan bli vanskelig hvis man ikke følger godt nok med.

I hver av de tre løypene er
– første- og siste post samme post
– andre- og nest siste post samme post

Dette er gjort for å «styre» løperne i en bestemt retning henholdsvis ut i skogen og inn fra skogen.

Videre ber vi deltagerne merke seg følgende: På vei til/fra skogen må hovedveien krysses. Kryssing av vei skal skje via fotgjengerovergang. Det er markert på kartet som påbudt krysningspunkt. Det er ikke stor trafikk, slik at det settes ikke opp noe skilt eller plasseres ut vakter. Hver og en har ansvar for å vise aktsomhet og passe på seg selv, slik man gjør når man ferdes i trafikken ellers.

Påbudt krysningspunkt er markert med dette symbolet på kartet.

Ved busstoppet ved Skøelv skole er det en fotgjengerovergang løperne er pålagt å bruke ved kryssing av hovedveien.

Påbudt krysningspunkt er markert slik i postbeskrivelsen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kartet er georeferert. Springer du med GPS-sporing påslått på mobiltelefon eller klokke, så kan du etter løpet legge inn GPS-sporet ditt i et verktøy som heter Livelox slik at både du selv og andre kan se hvor du sprang. Det er både artig, interessant og avslørende 🙂 Se f.eks. hvor to løpere sprang i den lengste løypa under forrige natt-o-løp.  Vi har laget en enkel bruksanvisning for hvordan man laster inn sitt GPS-spor i Livelox. Bruksanvisninga finner du HER.

det første løpet var det mange debutanter som fikk seg en gledelig overraskelse over hvor  artig nattorientering egentlig er. Eventuell mørkeredsel forsvinner straks man er i gang og erstattes av en herlig kombinasjon av spenning og mestring.

 

Abonner

Abonner på nyhetsbrev for å få oppdateringer

Stengt for kommentarer.