Natt-O-jakt løp 2: Mange tok feil sti

I Rolf Jacobsen nydelige dikt «Nord» heter det blant «Finn den ulendte stien. Hold den. Den er kortere.» Oversatt til nattorienteringsspråket blir det «Finn den riktige stien». Hold den. Den er kortere.»

Et stidele på slutten av kortløypa og den mellomste løypa lurte nemlig mange løpere under kveldens natt-o-jaktløp i Skøelv. Mens riktig retning var nordover tok mange til øst langs en annen sti og havnet dermed feil. Noen skjønte raskt hvor de var mens andre brukte en del tid på å ta seg inn. Hans-Martin Vaeng var en av de som tok mot øst. Det kan man se HER (Livelox).

Midt i den blå ringen ser man det går en sti mot høyre (østover). Den lurte mange til å ta mot øst mens man skulle holdt nordlig kurs. Karutsnittet er fra kortløypa på 2,2 km. Løypa på 3,5 km hadde samme poster som post 4 og 6 i kortløypa, men ikke post 5.

Deltakelsen var forøvrig gledelig stor. 20 personer deltok som registrerte deltakere mens et foreldrepar og et besteforeldrepar deltok uregistrert sammen med barna. I praksis var det altså 24 personer som leita etter poster i mørket i Skøelv i kveld.

Tidene ble som følger:

Odd-Ivan Lorentsen drar straks ut i Skøelvs mystiske skoger.

4,6 km
John Kasper Svergja 37.52
Odd-Ivan Lorentsen 42.30
Håkon Brynjulfsen 1.00.10
Stine-Mari Gabrielsen 1.37.47

3,5 km
Hans-Martin Vaeng 36.44
Eirik Sørensen 38.29
Helene Aspevoll 44.47
Arvid Johansen 45.46
Hanne Fredriksen 53.33
Eli Blomseth Helgesen 55.28
Eva Berteig + Ville 56.05
Guri Løkse 1.04.46
Agota Pivoriunaite 1.25.08
Inga Tamosaytyte 1.25.08

Fra venstre Hans-Martin Vaeng, Eli Blomseth Helgesen, Eirik Sørensen og Hanne Fredriksen diskuterer hvor de tror de må ha vært i skogen.

2,2 km
Marius Flått Langmo 1.00.49
Siw Andreassen 1.11.14
Malin Lovise Flått Langmo
Vilde Lorentsen
Suwimol Phiromthai Vaeng
Jim Sigve Albertsen

PS! 21. september 1967 arrangerte Skøelv IL det første ordinære natt-o-løpet i Troms orienteringskrets i akkurat samme område som kveldens løp. Det var en annen kvalitet på kartene den gang, og i dag kan man lure på hvordan løperne i det hele tatt klarte å finne postene den gang for over 54 år siden. Men fant postene gjorde de. Imponerende!

Det neste løpet skjer utenfor Sørreisa kommunes grenser men arrangeres likefult av Sørreisa O-lag. Finnfjordbotn er nemlig arena torsdag 14. oktober. Nøyaktig hvor det er oppmøte kommer vi tilbake til.

Abonner

Abonner på nyhetsbrev for å få oppdateringer

Stengt for kommentarer.