Avslutning av O-jakt og O-trim pluss møte med orienteringsforbundet

Torsdag 9. september ble siste løp avviklet i henholdsvis Sørreisa OLs O-jakt og indre Troms-klubbenes O-trim, med Bardufosstun som arena. For de som ville springe i skogen var det tilbud om fire løyper, mens det var et eget stasjonært opplegg for barna.

Labyrintløp. Klikk på bildet for større visning.

Barneopplegget gikk ut på labyrintorientering og fotoorientering. I spissen for dette stod Målselv IL v/Gro Kari Hansen med bistand fra Mellembygd OL v/Axel Theisen og Nils Nymo. De barna som møtte opp syntes det var veldig morsomt. Etterpå ble det gratis pizza.

Sørreisa OL v/Jon Helge og Suwimol Phiromthai Vaeng tok seg av det tradisjonelle o-løpet, og kunne notere seg at det kom nesten 30 stykker av de som vanligvis deltar på O-jakt/O-trim.

I tillegg til disse deltok en gruppe langrennsløpere anført av o-løper og langrennsløper Karl-Gunnar Skjønsfjell. Han var en av lederne for en samling på Bardufosstun i regi av Troms skikrets med løpere fra Troms skikrets, Nordnorsk skilinje (Nordreisa), Nordlysbyen ski (Alta) og NTG (Tromsø). Han var ikke klar over at det var O-jakt/O-trim, og stor var overraskelsen og gleden når han så at det var o-løp på gang. Siden de likevel hadde planlagt en kveldsøkt med løping gav han de av juniorene som ønsket det tilbud om å springe orientering. 18 stykker slo til på dette, i tillegg til Karl-Gunnar selv. Nesten alle valgte å springe den lengste løypa, og alle gjennomførte med god stil og humør. Orientering og langrenn er idretter som lar seg kombinere på en god måte, og det er blant annet Karl-Gunnar selv et godt eksempel på. I tillegg kan nevnes f.eks. Ivar Formo og Ragnhild Haga. Det hadde derfor vært gledelig om det ble sådd en spire hos langrennsjuniorene til å prøve mer orientering.

Resultatene ble som følger:

5,8 km
John Kasper Svergja 38.56
Magnus Rekdahl Brevik 42.26
Karl-Gunnar Skjønnsfjell 42.56
Håkon Lund 44.00
Odd-Ivan Lorentsen 50.40
Christian Osmundsen 1.02.23
Ariane Daleng 1.11.44
Anna Andreassen 1.11.44
Katrine Tovås 1.11.44
Astri Reithe Lunde 1.11.44
Kirsten Helsvig Nilsen 1.21.17
Ella Mortensen 1.21.17
Hermod Bangstad 1.23.13
Peter Nystu 1.23.13
Elisa Andersen
Ine Skille
Eline Hansen
Elen Petterson
Ingrid Helsvig Nilsen
Vårin Olsen
Ida Finjord

4,0 km
Jørgen Mårtensson 33.00
Anne-Kari Bakkland 34.33
Eirik Arne Sørensen 38.41
Knut Løkse Nilssen 41.35
William Andersen 47.21
Ivar Helgesen 50.29
Guri Løkse 53.48
Oline Wicklund 1.26.59
Hedda Halvari 1.26.59

2,3 km
Asgaut Løkse 30.18
Siw Andreassen 40.00
Ninni Tornøe Jonsson 51.27

1,7 km
Bjørnar Rostad
Grethe Rostad
Sara Kolstad 28.31
Lene Svendsen 28.31
Arissara Charoensuk 25.45
Anita Røisli 36.46
Tiril Røisli Aakvik 36.46
Elisabeth Kringstad 25.47
Sigurd Kringstad 25.47
Tonje Midttun 22.03
Peder Midttun 22.03
Kristoffer Midttun 22.03
Mari Midttun 22.03
Ingebord Aadnevik 12.30

Alle løyper blir stående ute t.o.m. fredag 10. september. Postene tas inn lørdag.

Etter at siste deltaker var gått i mål, samlet representanter for klubbene Bardu IL, Mellembygd OL, Målselv IL, OK Silsand og Sørreisa OL seg til møte med Norges orienteringsforbund (NOF) representert ved fagkonsulent for tur- og mosjonsorientering Ninni Tornøe Jonsson og prosjektleder for tur- og mosjonsorientering Jørgen Mårtensson. «Sammen får vi det til!» var det underligggende budskapet deres. De viste en lysarkpresentasjon som vil bli lagt ut når vi mottar den.

Det ble et godt og nyttig møte der klubbene mottok mange tips og råd fra forbundet mens forbundet fikk innspill fra klubbene om hva de tenkte om det videre arbeidet for å opprettholde-/øke aktiviteten i klubben. Kvelden ble avsluttet med at Jørgen Mårtensson visste bilder og kart fra noen av sine reiser og o-løp i over 120 land. Han fortalte blant annet om da han sprang løp i Nord-Korea og det var plassert ut vakter for å passe på at ikke noen sprang seg ut av kartet.

Lærer ved Nordnorsk skilinje i Nordreisa, Karl-Gunnar Skjønsfjell, oppdaget at det var o-løp og la på sparket det inn som ei økt i langrennsjuniorenes samling.

Langrennsjuniorer går i mål etter ei forholdsvis lang økt i skogen.

Gro Kari Hansen var ansvarlig for barneopplegget.

Foto-orientering.

Hvor er denne posten på kartet til venstre?

«Sammen får vi det til!» Jørgen Mårtensson og Ninni Tornøe Jonsson er klar til å starte opp møtet med klubbene.

En lydhør men også aktiv forsamling tilhørere.

Abonner

Abonner på nyhetsbrev for å få oppdateringer

Stengt for kommentarer.