Orienteringskveld på Bardufoss

Torsdag 9. september avsluttes årets O-jaktsesong med løp nummer nummer 14. Avslutningsløpet har vi flyttet til Bardufoss, nærmere bestemt Bardufosstun. Løpet teller også i Indre Troms-klubbenes O-trim. Anledningen er Friluftslivets uke, og O-jakt-/O-trimløpet støttes med midler fra Friluftslivets uke og Troms og Finnmark fylkeskommune. Løpet er også lagt inn som aktivitet i Verdens orienteringsdag.

For de som eventuelt ikke vet hvor Bardufosstun er så ligger det på Rustahøgda ovenfor Polarbadet. Se bilde nederst i saken.

Det tilbys fire løyper med henholdsvis A-, B-, C- og N-nivå. Disse er som følger:

5,8 km – A-nivå – 1:10000
4,0 km – B-nivå – 1:10000
2,3 km – C-nivå – 1:10000
1,7 km – N-nivå – 1:5000

Det blir ingen egen rekruttløype. I stedet får de yngste barna (og selvsagt også de som er litt eldre og som måtte ønske det) mulighet til å delta i et eget opplegg for barn. Deltakelse i barneopplegget teller med i O-jakt og O-trim.

NB! Merk at start er mellom kl. 17 og 18.

Gratis pizza til barna i forbindelse med arrangementet.

Mulighet for dusj på Bardufosstun etter løpet. Det koster kr 50 per person. Betales av den enkelte i resepsjonen før man går i dusjen.

Smittevern skal ivaretas. Info HER

Ninni Tornøe Jonsson er ansvarlig for tur- og mosjonsorientering i orienteringsforbundet.

Orienteringskvelden er ikke over med O-jakt-/O-trimløpet. Norges orienteringsforbund (NOF) er nemlig til sted med fagkonsulent for tur- og mosjonsorientering, Ninni Tornøe Jonsson, og prosjektleder tur- og mosjonsorientering, Jørgen Mårtensson. De har tatt turen til Bardufoss fordi de er opptatt av det som skjer på orienteringsfronten i nord og ønsker å hjelpe klubbene til å utvikle seg videre. De vil gjennomføre møter med orienteringsklubbene i Midt-Troms.

Kvelden avsluttes med at Jørgen Mårtensson, som ble verdensmester i orientering i 1991 og 1995, forteller om sine opplevelser og viser bilder fra sin lange- og innholdsrike idrettskarriere.

Jørgen Mårtensson vil i tillegg til å representere NOF fortelle og vise bilder fra sitt rike idrettsliv.

Helt konkret blir programmet for kvelden slik:

Kl. 1700-1800: O-jakt/O-trim + eget opplegg for barn.
Kl. 1900-1945: Klubbene informerer om ståa i sin klubb.
Kl. 1945-2030: NOF informerer om hva de kan bidra med.
Kl. 2030-2115: Jørgen Mårtensson forteller fra idrettsliv.

O-jakt-/O-trimløpet og barneopplegget foregår ute. Det øvrige programmet gjennomføres inne på møterom på Bardufosstun.

Alle er hjertelig velkommen til å være med på det de måtte ønske på programmet. Alle som er interessert i å bidra til å utvikle orienteringsidretten i egen klubb og/eller generelt oppfordres til å delta på møtene med NOF. Nye stemmer og nye tanker og idéer er viktige i utviklingsarbeidet.

Ta av fra E6 på toppen av Rustahøgda. Veien til Bardufosstun er markert med gule prikker. Parkering der det står en gul P.

Abonner

Abonner på nyhetsbrev for å få oppdateringer

Stengt for kommentarer.