Dobbeltløp første helg i september: O-jakt og KM sprint – Begge med historisk sus

Helga 4.-5. september ønsker Sørreisa O-lag velkommen til dobbeltløp som begge er historiske på hver sin måte. Vi håper mange tar turen til henholdsvis Gumpedalen og Brøstadbotn for å lete etter poster i flotte omgivelser.

LØRDAG 4. SEPTEMBER – GUMPEDALSLØPET (O-JAKT) – GUMPEDALEN

Helt nytt kart av året. Oppmøte ved gården Vaeng (blå trekant). Klikk på kartet to ganger for størst visning.

Sted: Gumpedalen
Oppmøte: Gården Vaeng
Start: Fri start mellom kl. 15 og 16
Kart: Gumpedalen – Innerdalen, 1:5000, 2021

Som informert om i denne nyheten har vi gjort noen justeringer på terminlista for O-jakta.

Det betyr at det blir O-jakt lørdag 4. september i Gumpedalen. Fri start mellom kl. 15 og 16. Dette er en historisk begivenhet da det er det første orienteringsløpet noensinne i Gumpedalen. Hans-Martin og Jon Helge Vaeng er ansvarlig for løpet, og har lagt start og mål til gården Vaeng der deres besteforeldre på farsiden John Martin og Helga Konstanse Vaeng slo seg ned og stiftet bo.

Løpet, som er et ordinært O-jaktløp, har vi kalt for «Gumpedalsløpet». Det har også fått status som «Nærløp» og er satt inn på terminlista til Troms o-krets. Dette for at deltagere på kretsmesterskapet (KM) i sprint som vi arrangerer dagen etter i Brøstadbotn, skal få et utvidet løpstilbud denne helga. Mer info om KM sprint følger under.

Hans-Martin startet i sommer opp med å lage kart over området. På grunn av at det foreløpig kun er synfart en mindre del av området, blir det noe reduserte løypelengder.

Løypene blir som følger (lagt ut på nett 03.09.2021):

Løpet inngår som aktivitet i Friluftslivets uke 2021, og støttes av Friluftslivets uke samt Troms og Finnmark fylkeskommune. Dette gjør at deltagelsen er gratis for alle.


SØNDAG 5. SEPTEMBER – KM SPRINT – BRØSTADBOTN

Kartet som skal brukes under KM sprint. Det brukes også til turorientering (Grønn tur), derav postene som er tegnet inn. Arena for KM sprint er markert med blå trekant. Klikk to ganger for størst visning.

Sted: Brøstadbotn
Oppmøte: Paviljongen i sentrum
Start: Kl. 10 (direkteklasser fra kl. 0930)
Kart: Finnlandsmoan, 1:4000, 2019

Dette løpet er også et løp for historien da det er første gang et kretsmesterskap i sprint legges til Brøstadbotn.

I tillegg til ordinære konkurranseklasser (medaljeklasser) har vi også to direkteklasser hvor man kan melde seg på ved oppmøte på arenaen. En av disse klassene, som heter N-åpen, er en nybegynnerklasse beregnet for de som er helt ferske i orientering eller aldri har prøvd det før, uansett alder. Den andre direkteklassen heter B-åpen 17- og er beregnet for de fra 17 år og oppover som har litt erfaring med orientering.

Vi oppfordrer de som har deltatt på O-jakta i år til å delta på dette løpet også. Det er tilnærmet samme opplegg som O-jakta for de som deltar i direkteklasser. De som ønsker å prøve seg i en litt vanskeligere løype, kan melde seg på i en av konkurranseklassene. For å melde seg på i konkurranseklasser må man opprette en bruker i påmeldingssystemet Eventor (se lenke under). Det er selvsagt helt gratis. Ta kontakt med oss hvis du opplever problemer med dette.

Løpet inngår som aktivitet i Friluftslivets uke 2021, og støttes av Friluftslivets uke samt Troms og Finnmark fylkeskommune. Dette gjør at deltagelsen er gratis i direkteklassene.

*): Direktepåmeldte i klassene N-åpen og B-åpen 17- starter når de vil. For ordinære konkurranseklasser er påmeldingsfristen nå gått ut, mens det i direkteklassene er mulig å melde seg på helt frem til fremmøte på arenaen løpsdagen. Man trenger ikke være medlem av et idrettslag for å delta i direkteklasser.

-
Velkommen til ei trivelig orienteringshelg i Sørreisa og Dyrøy!

Stengt for kommentarer.