Prøv noe kjempeartig: UsynligO

Vi har nevnt det før, og gjentar  det herved: Prøv UsynligO, og du vil erfare at det er kjempeartig!

UsynligO går ut på at deltagerne skal finne poster ved hjelp av et vanlig kart med poster, slik som i tradisjonell orientering. Det blir imidlertid ikke satt ut poster fysisk, slik at man ikke finner noen orienteringsskjerm der postene er. I stedet får man en lyd eller vibrasjon på sin mobiltelefon når man er ved posten.

For å delta i UsynligO må man laste ned appen UsynligO fra App Store eller Google Play. Appen følger med og gir signal når man er ved posten. Det blir dermed registrert at man har funnet posten.

Fremgangsmåten for å delta i UsynligO er som følger (se også forklaring med bilder til slutt i saken):

1. Last ned app’en «UsynligO» til din mobiltelefon
2. Skriv ut ønsket løype på forhånd fra o-lagets hjemmeside
3. Dra til startstedet for løypa
4. Slå på posisjonsvisning på mobiltelefonen
5. Husk å ha på lyden på mobiltelefonen
6. Åpne appen og velg «ANONYM LOGIN»
7. Velg «LIVELOX LØYPER»» eller «USYNLIGO LØYPER»
8. Velg ønsket løype
9. Trykk «START» og du er i gang

Ad 3: Løypene er tegnet inn med start- og målsted og poster i kronologisk rekkefølge. Siden dette er et trimtilbud er det likevel valgfritt hvor man starter og hvilke poster man tar.

Ad 4: Android-brukere må passe på at strømsparing ikke er aktivert.

Ad 6: Man kan opprette en brukeridentitet, men i første omgang er det enklest å logge inn anonymt.

Ad 7: Appen gir mulighet for å velge mellom alternativene «USYNLIGO LØYPER» og «LIVELOX LØYPER». Hva som skal brukes avhenger av hvilken metode som er brukt for å georeferere kartene. Dette er en teknisk spissfindighet, så ikke bruk energi på å skulle forstå detaljene ved dette. Se oversikt nederst på siden hvilket alternativ man må velge for det enkelte opplegg.

I forbindelse med friluftsgudstjenesten på O-hytta søndag 21. mars har vi laget et UsynligO-opplegg med syv poster. Vi tar med kart med løyper til O-hytta, men de som eventuelt vil skrive ut kartene selv, kan gjøre det via lenken lenger ned på siden.

Parti i Sørreisas skoger. Et eldorado for ulike aktiviteter, herunder UsynligO.

Det vil selvsagt kunne bli en del skitråkk, men det er ingen garanti for at skitråkkene går riktig vei. Du kan risikere å havne på villspor hvis du ikke følger med. Stol derfor kun på deg selv og på signalet fra mobiltelefonen.

I tillegg har vi et eksisterende opplegg i Sørreisa sentrum som vi også oppfordrer til at blir brukt. Se under.

UsynligO kan bedrives hele året, på alle dager og på alle tidspunkt av døgnet. Hva med UsynligO-tur på natten i måneskinn og/eller flammende nordlys? Eller i midnattsol? Etc. Det finnes ingen begrensninger, kun muligheter.

UsynligO er kjempeartig! Og siden det ikke er plassert ut poster så er det ingen poster som vil bli tatt inn. Med andre ord er det ingen tidsbegrensning. Du kan gjennomføre løypa når du vil.

Sørreisa O-lag tilbyr per i dag følgende UsynligO-opplegg:

 • UsynligO nært O-hytta
  Velg «LIVELOX LØYPER» i appen.
  Er i appen kalt «Friluftsgudstjeneste-O».
  Løype: 2,9 km (på kartet er oppkjørte skiløyper tegnet inn)
 • UsynligO i Sørreisa sentrum
  Velg «USYNLIGO LØYPER» i appen.
  Er i appen kalt «UsynligO Sentralskolen».
  Løyper: 1,3 km 1,5 km 3,0 km 4,0 km

Begge oppleggene er aktive, slik at man ikke trenger vente til selve friluftsgudstjenesten søndag 21. mars for å finne postene nært O-hytta.

I tillegg vil vi minne om vårt tradisjonelle turorienteringsopplegg med vanlige tur-o-poster. Les mer om dette på denne siden.

– – –   – – –   – – –

Fremgangsmåte for UsynligO ved O-hytta forklart med bilder. Artikkelforfatteren har en Samsung S10 mobiltelefon, og på denne blir skjermbildene seende slik ut:

Åpningsbildet etter å ha åpnet appen. Deretter velges «ANONYM LOGIN».

 

Etter å ha valgt «ANONYM LOGIN» kommer dette bildet opp. Deretter velges alternativet «LIVELOX LØYPER».

 

Ved å velge «LIVELOX LØYPER» i forrige skjermvisning kommer dette bildet opp. Her ser man at «Friluftsgudstjeneste-O» dukker opp. Trykk på denne. NB! Sitter man hjemme og finner ikke arrangementet i appen, så kan det være at man er mer enn 5 km unna. Trykk da på «Innenfor 5 km», og man får opp følgende alternativer:

 

Velg avstanden som er nødvendig for å finne arrangementet «Friluftsgudstjeneste-O».

 

Når man har valgt «Friluftsgudstjeneste-O» så får man dette bildet. Trykk en gang til på «Friluftsgudstjeneste-O». («3100 meter» angir løypelengden. Det er bare én løype i forbindelse med dette arrangementet).

 

Da er det bare å trykke START, og så er man i gang. Husk lyd på telefonen!

Abonner

Abonner på nyhetsbrev for å få oppdateringer

Stengt for kommentarer.