Foreløpig få påmeldte til NNM

I dag er det tre uker til årets NNM i Sørreisa avsluttes med stafett. Per i dag kl. 1430 er det 34 påmeldte til langdistansen, som har vært den tradisjonelle individuelle distansen. Sprint ble innført som NNM-distanse i 2005 i Kaldfjord da BUL Tromsø var arrangør.

Ordinær påmeldingsfrist til NNM går ut fredag 7. august, med mulighet til etteranmelding senest fredag 14. august som er en uke før NNM 2020 settes i gang.

Det er altså i dag fem dager til ordinær påmeldingsfrist går ut, og selv om mange venter til siste frist med å melde seg på, kan man ut fra forhåndspåmeldingen til nå ikke forvente det store deltagerantallet. Etter å ha hatt et håp om rundt 150 deltagere fordi Sørreisa O-lag har et veldig godt rennomé både når det gjelder kart, terreng og gjennomføring, i tillegg til at Sørreisa geografisk ligger omtrent midt i Nord-Norge, er forhåpningene nedjustert. Vi vil være godt fornøyd med +/- 100 deltagere.

Ser man på de ni siste NNM-ene før årets NNM, så er trenden nedadgående med hensyn til deltagerantall. Det viser følgende tall og figur:

Deltagerantall siste ni NNM. Trenden er nedadgående. Klikk for større bilde.

Årstall – Arrangør – Antall deltakere:
2011 – K.nes IF/Sandnes IL/IL Pasvik Hauk – 222
2012 – BUL Tromsø – 208
2013 – Bodø & Omegn IF – 173
2014 – Nordreisa IL – 165
2015 – Alta OL – 142
2016 – Harstad OL – 165
2017 – Mo OK – 95
2018 – Storsteinnes IL – 122
2019 – BUL Tromsø – 102

NNM i 2017 ble gjennomført 16.-18. juni, mens det vanlige er at NNM går i løpet av andre halvdel av august. Årsaken til det rekordtidlige NNM-et i 2017 var at Norge arrangerte Barentsmesterskapet i orientering i Bodø i i begynnelsen av september samme år, og at det ville bli for kort tid mellom to store orienteringsarrangementer i Nordland hvis NNM skulle bli arrangert til vanlig tid. At det tidlige tidspunktet i 2017 har påvirket deltagerantallet i NNM kan ikke utelukkes.

Sørreisa O-lag vil uansett deltagerantall gjøre vårt beste for at deltagerne under årets NNM skal få en god opplevelse. Koronaviruspandemien setter sitt preg på arrangementet, men sportslig sett kan vi love glimrende løyper i et glimrende terreng.

Stengt for kommentarer.