NNM-intervju: Håvard Krey Hansen

Håvard Krey Hansen fra OK Silsand er nesten på hjemmebane under årets NNM. Med to NNM-titler de siste tre årene i herrenes seniorklasse, er han en av gullkandidatene også i år. Vi har stilt Håvard noen spørsmål omkring NNM.

Hva tenker du om NNM i Sørreisa og dine vinnersjanser på de ulike distansene?

Håvard Krey Hansen. Kan han følge opp fjorårets gull? (Foto: Privat)

– Muligheten for å stå øverst på pallen i løpet av helgen er tilstede. Men da må det meste klaffe for min del. Jeg er verken den raskeste i skogen eller den beste o-teknikeren i feltet.

Når det gjelder stafetten er det pr nå vanskelig å se at vi i det hele tatt greier å stille lag. Alle unntatt meg er skadet. Laget som vant i 2018 er definitivt uaktuell siden Vidar (Wensel) er langtidsskadet. Sondre (Lorentsen) går også inn og ut av sykehus for tiden. Vårt beste håp blir at Sondre og Odd Ivan (Lorentsen) legger den ene løpeøkten de klarer i uken til søndag, da har vi muligens en viss medaljesjanse, men både BUL Tromsø, Nordreisa IL, Alta OL og Bodø & Omegn IF Orientering har sterkere lag enn oss pr nå.

Hvem ser du som de største favorittene i herreklassen, og da spesielt på den «gjeveste» distansen, den tradisjonelle langdistansen?

– Hvis Hans Urset og Jonathan Graversen (begge BUL Tromsø) stiller i herreklassen vil de være de største favorittene sammen med Martin Hoset (Bodø & Omegn IF Orientering), Stig Løvlund (Nordreisa IL), Gjermund Urset (BUL Tromsø) og Daniel Skjønsfjell (Nordreisa IL). Stiller Karl Gunnar Skjønsfjell (Nordreisa IL) og Bård Fyhn (Sørreisa OL) kan de også blande seg inn. Spesielt på sprint vil ungguttene være klare favoritter. Her må vi også ta med Eirik Frost fra Alta OL. Han løper vel under 9 min på 3 km så da må han gjøre noen feil for ikke å vinne.

Bredden i toppen av nordnorsk orientering må være bedre enn på mange år, og en pallplass på kretsløp er langt fra noen selvfølge lenger. Slik det ser ut nå for min del vil en medalje i NNM være en veldig bra prestasjon. Et gull vil være fantastisk!

Målgang i Midnattsolgaloppen 2015 i Lyngen. (Arkivfoto)

Sørreisa er jo nesten «hjemmebane» for deg. Gir det deg noen fordeler?

– Terrenget på langdistansen har jeg lite kjennskap til. Har nok løpt der tidligere på et treningsløp men det er mange år siden. Terrenget fredag i Brekka er jeg bedre kjent i. Flat skogssprint passer meg i utgangspunktet bra. Så her har jeg en liten fordel sammenlignet med konkurrentene.

Hvor mye trener du? Formen? Skader?

– Ca 40 timer i måneden. Mye rando på vinteren og mest løping og sykling på sommer/høst. Siden jeg la opp fotballsatsingen har løpsformen vært stigende. Jeg er nå bedre trent enn noensinne. Som nesten alle andre jeg kjenner som trener har jeg også en litt plagsom akilles.

Gjermund Urset sier at du er blitt stødig til å orientere. Kommentarer til det?

– De siste 5-6 årene har jeg deltatt på en bra mengde orienteringsløp. Både sørpå og ellers i Norden. Det gjør at jeg har fått mye god karttrening og er blitt stødigere o-teknisk. Det er ikke noe jeg ellers trener på og det er fortsatt et stykke opp til det nivået Gjermund har inne.

Du har til nå to mesterskapstitler på den lengste distansen (2017 og 2019). Kun fem løpere har flere enn dette; fire med tre seire, og på topp suverene Gjermund Urset med 14 seire. Å komme opp på samme antall seire som Gjermund er vel en for lang vei å gå, men å legge seg på plassen bak han og bli nestmestvinnende herre gjennom historien vil vel være en gulrot for deg?

– Det er mulig og det kunne vært tre allerede hvis ikke en østerrisk landslagsløper hadde løpt et løp for BUL Tromsø i 2018. Jeg er ikke ung lenger og hvis de tidligere nevnte unggutter holder seg i Nord-Norge vil det bli vanskeligere å ta gull de neste årene.

Håvard i fint driv under sesongåpningen på Hofsøya på Senja 4. mai 2013. (Arkivfoto)

Fakta om Håvard

  • Navn: Håvard Krey Hansen
  • Alder: 36
  • Bosted: Silsand
  • Yrke: Konsulent
  • Klubb: OK Silsand
  • Vant bl.a. NNM langdistanse i H21 i 2017 og 2019, samt deltok på vinnerlaget i H15 i 2018
Stengt for kommentarer.