Koronapreget NNM i Sørreisa

Det er denne helga syv uker til Sørreisa O-lag arrangerer nordnorsk mesterskap (NNM) for femte gang. I tillegg til å være o-lagets jubileumsarrangement i forbindelse med klubbens 50-årsjubileum, så blir arrangementet preget av pågående koronaviruspandemi. 2020 blir således et ekstra spesielt år for historiebøkene for Sørreisa O-lag.

NNM vil bli gjennomført med normalt konkurransetilbud (sprint fredag, langdistanse lørdag og stafett søndag). Den sportslige biten vil altså være som før. Selve den praktiske organiseringen vil imidlertid måtte gjennomføres med spesielle smittevernstiltak. Norges orienteringsforbunds «koronaveileder» vil bli etterlevd, i tillegg til at o-laget vil forholde seg til råd fra kommuneoverlegen/smittevernslegen for Senja og Sørreisa. I praksis gir dette bl.a. følgende utslag for årets NNM:

  • Den tradisjonelle banketten lørdags ettermiddag med premieutdeling utgår
  • Det gis ikke tilbud om overnatting på hardt underlag (klasserom eller lignende)
  • Det er utpekt en person som er smittevernsansvarlig for arrangementet. Dette er Guri Løkse. Hun har ansvar for at smittevernsreglene blir overholdt, og har myndighet til å avblåse konkurransen og/eller bortvise personer dersom kravene til smittevern ikke overholdes
  • Arenaer og starttidsordning vil bli utformet slik at det aldri er mer enn 200 personer samlet på arenaen samtidig, i tillegg til arrangørens stab
  • Hver klubb vil bli tildelt sin spesifikke starttidsbolk. Det innebærer at alle løpere fra samme klubb vil starte innen samme tidsintervall slik at løpere fra samme klubb kan tilbringe kortest mulig tid på arenaen
  • Det blir ikke løperdrikke på arenaen
  • Det blir ikke mulighet for selv å plukke varer ved kiosksalg på arenaen. Betalingsløsningen blir berøringsfri
  • Det blir ikke premieutdeling på arenaen. Det vil bli laget et opplegg for individuell premieavhenting
  • Konkurransene vil bli gjennomført etter prinsippet kom-løp-dra hjem. Det innebærer at ingen skal være på arenaen lenger enn nødvendig

Abonner

Abonner på nyhetsbrev for å få oppdateringer

Stengt for kommentarer.