NNM: Direktepåmeldingstilbudet reduseres

Sørreisa O-lag hadde lagt opp klassetilbudet under årets NNM i henhold til vedtak gjort på kretsledermøtet i fjor, der det ble gjort vedtak om å innføre nytt klasse- og løypetilbud f.o.m. 2020. Alle løpsarrangører var pålagt å prøve ut de nye klassene i år. Sørreisa O-lag hadde planlagt at dette skulle gjøres på lørdagen under langdistansen.

I e-post fra Norges orienteringsforbund den 10. juni til alle klubber skriver imidlertid forbundet følgende:

«Alle de nye åpne klassene skal normalt være et direktepåmeldingstilbud med mulighet for påmelding på arena. Pga. koronasituasjonen med begrenset deltakerantall av smittevernhensyn, så er det ikke tilrådelig å ha direktepåmelding pr. i dag.

De nye klassene anbefales derfor nå å opprettes som hovedklasser i innbydelsen og i Eventor og ikke direkteklasser slik som i «normale» tider. Når det igjen blir tilrådelig å ha direktepåmelding på arena så skal de nye åpne klassene opprettes som direkteklasser slik de også er opprettet i Eventor sitt klasseregister. I tillegg er det foretatt tilpasninger i forhold til visning av resultatlister i yngre klasser og de nye åpne klassene.

Intensjonene med de nye åpne klassene er at de skal bidra til å få flere nye til å være med og prøve seg i o-løp og dernest gjøre inngangen enklere med mulighet for direktepåmelding på arena når det igjen er tilrådelig og bidra til å skape trygghet og mestringsfølelse til å fortsette.»

Med bakgrunn i dette har Sørreisa O-lag gjort alle direktepåmeldingsklasser om til hovedklasser med forhåndspåmelding, med unntak av klassen N-åpen. N-åpen er et tilbud for personer i alle aldre og har veldig lett vanskelighetsgrad (nybegynnernivå). Vi ønsker å ha minst et tilbud om direktepåmelding for de som skulle få lyst til å prøve orientering uten å melde seg på på forhånd.

Revidert innbydelse hvor endringene er innarbeidet er lagt ut i Eventor.

Nye direktepåmeldingsklasser som prøves ut i år. På grunn av koronaviruspandemien vil Sørreisa O-lag kun avvikle N-åpen som direktepåmeldingsklasse mens resten av klassene gjøres om til hovedklasser. (Klikk på bildet for større visning)

Stengt for kommentarer.