SSOL/SOL 50 år, Snacks: KM Normal 08.09.1968 i NNM-2020 terrenget

KM Normal 8.september 1968 gikk av stabelen i Skøelv med Skøelv IL som arrangør. Starten var ved Fossbakken forbi Rognlia, mens mål syntes å være ved skolen eller Solglimt i Skøelv.  Løpsleder og løypelegger var Joar (Sørgjerd), mens Aage (Stjern) var kontrollør. Post 2 i langløypa ligger rett ved O-hytta dersom noen lurer på hvor O-hytta befinner seg (O-hytta ble først innviet påsken 1971).

Av resultatlistene fremgår det at tre av årets NNM 2020-arrangører deltok på dette KM-et i 1968. Asgaut vant eldre junior-klassen som hadde samme løype som M1-klassen, der Asgaut totalt fikk nest beste tid i langløypa, kun slått av Per Magnus Breen. Jan Asbjørn tok en andreplass i M-3. Bak første og andre plassen i denne klassen står det på resultatlista «Kl-opprykk», betyr dette at det på den tiden var regler om hvem som kunne løpe i senior-klassene, altså at det ikke bare var å melde seg på i M-1 sånn uten videre? Dette kan kanskje Jan Asbjørn si noe om? Siste NNM-arrangør 2020 som deltok på løpet var Guri i klasse K-2, der hun tok KM-gullet. For øvrig tok Asgaut og Guris bror Eivind seieren i G-2.

Løypene:

Av løpsrapporten fremgår det at post 3 i senior-løypene var plassert ca 50 m feil, men ingen protester kom likevel inn. Vi må da på dagens kart finne ut hvor 3.posten i dette løpet lå, her tar jeg utgangspunkt i MG-2013-kartet Krokvatnet 1:10 000, se post 3:

 

Po

Post 4 er Heia-varden, hvor det i 2018 ble klarlagt at vannet ved varden hadde mange forskjellige navn

Tilbake til KM 1968, her kommer resultatlistene:

 

Abonner

Abonner på nyhetsbrev for å få oppdateringer

2 Responses to SSOL/SOL 50 år, Snacks: KM Normal 08.09.1968 i NNM-2020 terrenget