Til minne om Guri Løkse

Guri fotografert 19.11.2023 da Eli var og besøkte henne.

Et mangeårig og kjært medlem i Sørreisa O-lag, Guri Løkse, gikk bort søndag 28. april etter en tids sykdom.

På vegne av Sørreisa O-lag har Eli Blomseth Helgesen skrevet dette minneordet om Guri:

Minneord

Sørreisa O-lags mest aktive o-løper, Guri Løkse er død, 74 år gammel, og etterlater oss med savn etter et nydelig menneske.

Hun tok overgang fra BUL Tromsø til Sørreisa O-lag i 2001 og har etter at hun flyttet fra Tromsø til hjemstedet i Finnfjordbotn vært en viktig del av miljøet i Sørreisa O-lag. Hun deltok fast på O-jakta og var i disse årene den ivrigste til å reise på løp i kretsen, til andre løp i landsdelen og til utlandet, og reiste om så helt alene.  Da det ble en gjeng som begynte å dra til Portugal i februar/ mars hvert år på løp, var hun en bankers.

Idretten var Guri sin store lidenskap, spesielt orientering og løping, og hun trente flere økter i uka. Hun deltok i løpskaruseller og løp  både mila og halvmaraton på Midnight sun maraton/Polar maraton i Tromsø, samt det som var av o-løp i nærmiljøet. Hun var slank og langbeint og med en kropp som var skapt for å løpe.

Derfor var det et sjokk for henne da hun på en treningstur i september i fjor plutselig ikke klarte å røre beina. Det hun trodde var isjas viste seg å være kreft. Noe som ble stadfestet på UNN i Tromsø. Hun hadde deltatt på NNM i Alta i slutten av august, der hun hadde planlagt Portugal-turen kommende år, og det første hun konstaterte da hun fikk diagnosen var »Det blir ikke noen Portugal-tur på meg».

Sykdommen utviklet seg fort fra hun hadde vært i Skardalen sammen med broren Asgaut i midten av september på turorientering, og hun ble sendt til Tromsø like etterpå. Hun holdt likevel motet oppe og trente med håp om å komme seg på føttene igjen. Hun spøkte og lo når vi var sammen og viste fram sin lune humor og sitt positive sinn.

Guri var stillferdig, og fremhevet aldri seg selv, og vi som var så heldig å bli nærmere kjent med henne fikk en god venn. Hun hadde et behagelig vesen og var vennlig, snill, positiv  – og o-entusiast!

Det vil føles rart å delta på o-løp uten at Guri er til stede.

Vi lyser fred over ditt gode minne, Guri. Du vil bli savnet.

For Sørreisa O-lag
Eli Blomseth Helgesen

– – –

Under følger noen bilder av Guri hentet fra vårt arkiv. Har du bilder og/eller ønsker å skrive noen ord om Guri, send disse på epost til helgejon@online.no og vi legger dette inn i saken.

Guri har nettopp stemplet på en post under NNM i Alta i 2023.

Guri sammen med Eli Blomseth Helgesen under Sørreisa O-lags nærløp øverst i Nordlia 24. juni 2023.

Guri i godt humør i skogen under NNM i Harstad i 2022.

Sørreisa O-lag ble nordnorsk mester i stafett i klasse D 150 under NNM i Bodø i 2021. Guri deltok på vinnerlaget sammen med Eli Blomseth Helgesen til venstre og Anne-Kari Bakkland til høyre.

Der det var o-løp der var Guri. Her under KM-helg for Nordland i Kabelvåg i 2021.

Under NNM i Sørreisa i 2020 var Guri med i arrangementsstaben.

Guri på vei til mål under veteran-VM i Latvia i 2019.

Bilder mottatt fra andre:

7. september 2021 ryddet Sørreisa O-lag ei strand i Skøelv-området på oppdrag fra Sørreisa kommune. Selvsagt stilte Guri opp. På hennes høyre side (= til venstre på bildet) ser vi hennes bror Asgaut. På Guris venstre side sitter Eirik Arne Sørensen. Bildet er innsendt av Monica Bjørnslett.

 

Abonner

Abonner på nyhetsbrev for å få oppdateringer

Stengt for kommentarer.