Stolpejakten kuttes, men fortsatt stolpejakt i Sørreisa

Sørreisa O-lags styre har besluttet at o-laget ikke lenger skal arrangere Stolpejakten i regi av Foreningen Stolpejakten.

Det blir likevel mulig å lete etter poster i form av stolper i Sørreisa. Vi vil nemlig arrangere stolpejakt gjennom Norges orienteringsforbunds konsept Grønn tur. Grønn tur er en del av turorienteringen i Norge.

Stolpejakten og Grønn tur går ut på akkurat det samme, med den forskjell at konseptene har to forskjellige eiere, der vi må betale en betydelig kontingent for å arrangere Stolpejakten mens å arrangere Grønn tur er gratis.

Stolpejakt, enten det skjer i regi av Foreningen Stolpejakten eller Norges orienteringsforbund, er begge deler en veldig fin form for aktivitet der vanskelighetsnivået og terskelen for å kunne delta er lav. Stolpejakt er for alle.

Sørreisa O-lag har i flere år nå arrangert både Stolpejakten og Grønn tur. Stolpejakten har vi alle år gjennomført ved å sette ut poster (stolper) i sentrumsområdet i Sørreisa (Straumen) mens Grønn tur har blitt gjennomført gjennom turer i ulike områder, herav har en alltid vært i sentrumsområdet. Ergo har vi i praksis gjennomført to stolpejakter samtidig i Sørreisa sentrum. Det er vi nå kommet til at ikke lenger er hensiktsmessig.

Det blir altså fortsatt stolpejakt i Sørreisa, men f.o.m. i år kun gjennom konseptet Grønn tur. Vi vi lage grønne turer følgende steder: Sørreisa sentrum, Skøelv stadion og Brøstadbotn.

Les her om hva Grønn tur er for noe:

Abonner

Abonner på nyhetsbrev for å få oppdateringer

Stengt for kommentarer.