Natt-O-jakt 5-23 – Mørketidspostplukk – Sørreisa stadion

Søndag 22. oktober ble det på Finnsnes arrangert «Mørketidsvandring», som var en felles tur fra Finnsnes ungdomsskole opp til toppen Varden. Et flott arrangement for å markere at mørketiden er litt over en måned unna i vårt område.

Mørketidspostplukk

Som en ekstra vri på neste løp i vår serie med nattorienteringsløp «Natt-O-jakt» inviterer Sørreisa O-lag til mørketidstrim i Sørreisa gjennom vår egen variant av mørketidsvandring. Vi kaller det mørketidspostplukk.

Mørketidspostplukket skjer fra Sørreisa stadion torsdag 26. oktober mellom kl. 1800 og 1900.

31 poster er satt ut i området fra Sørreisa stadion til Brekka kirkegård.

Opplegget er et lavterskeltilbud som passer for alle.

Det er helt gratis å delta.

Ta en forhåndsdefinert løype eller lag din egen løype

I natt-O-jakta er det fire forhåndsdefinerte løyper å velge mellom, og du velger du selv hvilken løype du vil ta. Løypene ser du ved å klikke på lenkene lenger ned på siden. For å gjennomføre løypa må du bruke kart og være innom bestemte punkter (poster) i en bestemt rekkefølge. Veien mellom postene må du finne selv.

Det spesielle med natt-o-jakta nå på torsdag, er at det også blir mulig å lage sin egen løype gjennom å velge de postene man selv vil blant alle postene og finne dem i den rekkefølgen man vil. Det er hele 31 poster å velge mellom.

Vil du ikke springe en forhåndsdefinert løype kan du lage din egen løype gjennom å velge de postene du vil blant alle 31 postene som er satt ut.

Delta sammen med hvem du vil

Enten du velger en forhåndsdefinert løype eller lager din egen løype, så kan du gjennomføre løypa alene eller sammen med så mange du vil. Ta med barna, mannen, dama, svigerforeldre, besteforeldre, oldefedre, andre slektninger, venner, hunden etc. Tempet bestemmer du/dere selv. Vi tar tiden på de som ønsker det.

Det er valgfritt starttidspunkt mellom kl. 1800 og 1900.

På skjermene som brukes er det refleks.

Lykt anbefales, og det er refleks på postene

Siden det hele skjer på kveldstid når det er mørkt, bør du ha med deg lys i form av hodelykt eller annen lykt.

Hver post er utstyrt med en orienteringsskjerm med refleks, slik at man vil kunne se posten på langt hold når lyset treffer skjermen.

Om du eventuelt ønsker å ta sjansen på å delta uten lykt og stole på eget nattsyn, så må du gjerne det.

Nattorientering passer for alle aldre. Barna på bildet er fra venstre Johannes Gunnberg Nilsen (4 år), Linneah Sofie Gunnberg Nilsen (7 år) og Iver Gunnberg Fossbakk (4 år), mens den voksne er Andreas Gunnberg Johansen. Bildet er tatt under et natt-o-jaktløp ved Gjerdsletta barnehage 5. oktober i år.

Løyper

Løypelegger Eirik Arne Sørensen har laget disse løypene:

Bokstavene indikerer vanskelighetsgrad. N betyr nybegynnernivå og er lettest mens A er vanskeligst.

Vil du ikke gjennomføre en av disse løypene kan du lage din egen løype gjennom å velge de postene du ønsker blant alle postene som er satt ut:

Post med kode 55 befinner seg på en liten haug i nordre hjørne av den gamle grusbanen. Posten er 17. post i B-løypa, 15. post i C-løypa og 12. post i N-løypa. Kartutsnittet er fra N-løypa. Hvordan ser det hele ut når det er mørkt? Bli med så ser du det selv.

Kart

Kart får du ved fremmøte. Du kan selvsagt skrive det ut på forhånd via lenkene over hvis du ønsker det.

Premiering

Alle barn får medalje med orienteringsmotiv. Blir deltagelsen stor og vi går fri for medaljer, bestiller vi flere og vil sørge for overrekking av medalje i ettertid. Blant de voksne trekker vi ut fem personer som får en gavepremie. Denne overleveres i ettertid.

Hjertetrim, hjernetrim og spenning på en og samme gang

Kom og bli med og prøv nattorientering! Det er noe av det artigste som finnes. Det er faktisk sant og ikke noe vi bare sier. Du får hjertetrim, hjernetrim og spenning på en og samme gang.

Sørreisa stadion ligger rett sør for sentrum.

 

Stengt for kommentarer.