Mange fant stolper, men hva med fremtiden?

Stolpejakten ble avsluttet 31. oktober. Årets tall viser at 339 personer har funnet minst en stolpe. Det er en nedgang fra i fjor da vi hadde 441 deltagere, mens det i 2020 var 324 deltagere. En forklaring til nedgangen fra i fjor kan være at koronanedstengingen i samfunnet gjorde at flere søkte til de trimtilbud som likevel fantes, herunder Stolpejakten. Vi synes uansett at 339 deltagere er et kjempeflott tall. Det tilsvarer rundt 10% av befolkningen i Sørreisa.

155 personer fant alle stolper

155 personer fant samtlige stolper. Disse er som følger (kopiert direkte fra Stolpejaktens statistikkside):

Viviann,  Christina Sørensen, Runar Lein, Else Merethe, Hanne Fredriksen, Knut-Arne Blomseth, Cathrine Nygaard, Eirik Sørensen, Svenn Lundberg, Sean-Christopher, Christoffer, Helene Aspevoll, Ivar Helgesen, Leetahli, Viggo Stensland, Victoria Lundberg, Mona Lisa Strøm Pedersen, Lena Kristiansen, Solveig Liland, Eirik Sandaker Liland, Anne-Marit Karlsen, Selma Eri Finnseth, Lisbeth, Bjørn-Einar Eide, June Randen- Senjatrollet, Åge Randen, Stine Vibekk, Sissel Vibekk, Veronica, stein, Tvimy, Grete Rosland, Kari Dancke, Arild Sandorf, Ted Bernhardsen, Kari Winther Ramskjell, Geir Winther Svarholt, Per Andreas Roald, Vigdis Helene Lehre, Helen Roald, Steinar Hanssen, Karin A. Bøhn, Marit Lekang, Anne Britt Solvang, Marianne B, Linda Duurhuus, Eline Beate Duurhuus, Jens Oskar Østmann, Inger Laila Paulsen, Jon Paulsen, Fredrik Solheim, Ann-Cathrine Handegard, Torunn Stenstad, Ian Wright, Gunhild Aune, Oline, Ragnhild Meisfjord, Randi Sanderud, Hanne Kari, Lene K, Elin Larsen, Kristian Prytz, Randi Lise Grøholt, Jan Lindset, Anita Isodd Lindset, Anita Isodd Lindset, Raymond Andreas Berglund, Vanja Jeanette Øvergård, Tom Erik Nermo    , Hege Gisleberg, Pål Gisleberg, Arvid Johansen, Torill Fagernes Molund, Lars Molund, Trond Nilsen, Tove Meyer Kristiansen, Balime, Nina Skoglund, Line Agersborg-Sandøy, Jeanette Christin Malvik, Jørgen Holmemo, Thea.Svendsen, Stine, Marie1234, Karen Unni Olsen, Per Christian Olsen tochma, Ole Reinhart, Berit Hordvik, PerAas Moen, Randi Erdal, Otea, Edvald Anda, Mona Gramford, Atle Gramford, Anne-Grete Johnsen Ruud, Lars Erik Ruud, Siv Merete Hagen, 2v Hagen, Toril Nervik Nilsen, Reene Nilsen, Kaja, Tone Eide, nina sekse, Aslak Wangen, Jan Inge Eriksen, Anita Melsbøe, Bente Mathisen, Jon-Ivar Paulsen, Ann-Karin Martinsen, Elise Christin Lind Hjemly, Cathrin Lind Hjemly, TSch, Knut Willard, Jo Hedberg, Ingjerd Breian Hedberg, Terje Kopperud, Anita koppen, kjetil nygård, Susanne, Piamy , merethe jørgensen, Renate Tilrem, Vibecke Andreassen, Stein-Ole Sommerseth, Rolf Arne Andreassen, Jens, Hilde Svendsen, Asle Nilsen, Elisabeth Nilsen, Pyttsann, Leiv Anders Paulsen, Frank Vidar Hansen, Karin Karlsen, Ola Karlsen, Rm Jacobsen, Ingjerd Owren, Tingeling, Eldrid Markussen, Sunniva, Elida Othelie, Grete Husø, Øivind Husø, Phillip, Andrine Mari Nocolaisen – Hansen, Aurora, Kristine, Arne Mikkelsen, Anita M S, Veronica Viken, Elisabeth Nordseth, Randi Karlung, Tove A. Thomassen, Tor – Ivar Didriksen, Ole Martin

Statistikk for 2022

Noen tall for 2022:
Arrangementsperiode: 29. april – 1. november
Antall kart: 1
Antall stolper: 30
Antall deltagere: 339
Antall stolpebesøk: 7234
Antall deltagere som har besøkt alle stolper: 155
Antall stolpebesøk i snitt per deltager: 21
Dag med flest stolpebesøk: Søndag 29. mai med 282 stolpebesøk registrert
Stolpe med flest besøk: Nr 9  med 313 besøk
Stolpe med færrest besøk: Nr 28 med 200 besøk

Alle som fant minst 20 stolper er med i trekningen av premier.

Stolpe 28 på Langhaugen ble minst besøkt.

Stolpe 9 rett ved Sørreisa Hotell var mest populær.

kkKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKk

Hva mener du om Stolpejakten i årene som kommer?

Trimorientering, enten postene er markert med vanlige tur-o-flagg eller stolper, er folkehelseaktivitet i praksis. Hjertetrim og hjernetrim i skjønn kombinasjon.

Når det gjelder postleting etter stolper, såkalt stolpejakt, finnes det i dag to store tilbydere av dette: Norges orienteringsforbund (NOF) gjennom konseptet Grønne turer og Foreningen Stolpejakten gjennom konseptet Stolpejakten. Mens NOF er en ideell organisasjon har Foreningen Stolpejakten et mer økonomisk basert motiv.

Felles for begge konsept er at det er et lavterskeltilbud uten krav til større forkunnskaper om orientering og hvor postene er lett tilgjengelig enten man går, sykler, sitter i rullestol eller lignende. Som oftest blir postene plassert i «urbane» områder og ikke i skogen.

NOF tilbyr også trimposter i skogen, og sammen med de grønne turene utgjør dette det vi kaller turorientering. Sørreisa O-lag har gjennom mange år arrangert både turorientering og grønne turer.

Nå diskuteres det i orienterings-Norge om det er hensiktsmessig å ha to tilbydere innen segmentet trimorientering. Troms orienteringskrets (TrOK) ber sine klubber om tilbakemelding innen fredag 25. november. TrOK vil deretter sammenfatte svarene og oversende dette til NOF.

Se denne lysarkpresentasjonen. Hva mener du?

Skriv dine kommentarer på e-post til post@sorreisa-olag.no eller kommenter i kommentarfeltet på Facebook, hvor denne saken også legges ut. Vi ønsker innspill fra alle og ikke bare medlemmer i Sørreisa O-lag.

Abonner

Abonner på nyhetsbrev for å få oppdateringer

Stengt for kommentarer.