Dobbeltløp i Gumpedalen 9.-10. september

Utsikt mot Gumpedalen med fjellet Høggumpen til venstre og Skredtind i høyre kant. (Klikk på bildet for større visning. Gjelder alle bilder)

Gumpedalen har vært satt skikkelig på kartet i år gjennom markeringen av 200 år med fastbosetting, hvor Sørreisa O-lags bidrag er turorienteringsopplegget Postplukk i Gumpedalen.

Fredag 9.- og lørdag 10. september er det nye orienteringsarrangementer i Gumpedalen. Begge med arena ved gården Vaeng, som besteforeldrene til tvillingbrødrene Jon Helge Vaeng (løpsleder begge løp) og Hans-Martin Vaeng (løypelegger begge løp) etablerte.

Terrenget i løpsområdet er svært bra. Det er flatt med nydelig bunn, med enkelte små innslag av tett vegetasjon. I deler av terrenget er det som å springe i park.

Axel Theisen fra Mellembygd O-lag liker nattorientering.

Fredag kveld, med fri start mellom kl. 2100 og 2130 (NB! Endret fra opprinnelig plan), går Vaeng-natta av stabelen, som er kretsmesterskap (KM) i nattorientering for Troms O-krets. Selv om det er KM med mesterskapsklasser, er det klassetilbud til alle. Mesterskapsklassene har forhåndspåmelding, men vi har to direktepåmeldingsklasser hvor det er mulig å melde seg på først ved fremmøte løpsdagen. Disse er klassene C-åpen 17- som har en løype på 1,7 km og N1-åpen som har en løype på 1,0 km. Deltagere i disse klassene kan springe sammen med hvor mange man vil. Hver post er utstyrt med refleks slik at man vil kunne se postene på lang avstand selv i mørket. Kom og prøv nattorientering. Det er kjempeartig! Se innbydelse via lenken under.

Fornøyde løpere på vei mot siste post under Gumpedalsløpet 2021.

Lørdag er det tid for den andre utgaven av Gumpedalsløpet. Det har status nær-o-løp på kretsens terminliste, og inngår også i O-jakta som årets siste løp. I år er det fri start mellom kl. 12 og 13. Det tilbys fire løyper;  A-løype på 3,8 km, B-løype på 2,6 km, C-løype på 1,7 km og N-løype på 1,1 km. Løpet inngår i Friluftslivets uke og er støttet med midler fra Troms og Finnmark fylkeskommune og Norsk friluftsliv. Deltagelsen er derfor gratis i de to korteste løypene, mens det er vanlig O-jakt-pris på kr 30 i startkontigent for de to lengste løypene. Kom og bli med du også og få en nydelig høstopplevelse. Se innbydelse via lenken under.

*) De som vil melde seg på i direktepåmeldingsklasser kan gjøre det på forhånd eller på arenaen løpsdagen
**) Deltakerne kan melde seg på på forhånd eller på arenaen løpsdagen

Løpskartet med sted for start og mål markert med trekant.

Både fredag og lørdag må løperne springe over denne brua. Bildet er fra Gumpedalsløpet 2021 som gikk den 4. september. Da var der allerede kommet snø på fjellet Høggumpen man ser i bakgrunnen.

 

Abonner

Abonner på nyhetsbrev for å få oppdateringer

Stengt for kommentarer.