Turorientering 2022

Det går mot sommer, og mens skiturorienteringen går sin gang og varer til og med 1. mai, har vi startet forberedelsene til årets sommerturorientering. I år setter vi rekord i antall poster, og vil sette ut 100 poster som blir stående ute hele sommeren. Og ikke nok med det. I tillegg kommer det 20 poster som vil henge ute i perioden 6. – 13. august. Mer om det sistnevnte lenger ned i saken.

Det vil bli satt ut poster følgende steder:

Grønn tur – 30 poster – fra ca 1. juni:
Skøelv (10 poster)
Brøstadbotn (10 poster)
Brekka (10 poster)

Blå tur – 30 poster – fra ca 15. juni:
Kollen (15 poster)
Valnesrunden (15 poster)

Rød tur – 40 poster – fra ca 15. juni:
Rabban (14 poster)
Hemmingsjord (14 poster)
Skaret/Fossmoen (12 poster)

Hvert område/kart utgjør en «tur», men man kan selvsagt fordele postletingen på flere mindre turer i hvert område.

Turene har også fått en fargegradering som sier noe om vanskelighetsnivået. En grønn tur utgjør letteste nivå og er tilrettelagt for at den skal kunne gjennomføres på beina, på sykkel, i rullestol og med barnevogn. Blå tur medfører litt vanskeligere orientering, og rød tur enda litt vanskeligere, mens en svart tur har vanskeligst nivå. Som det fremkommer over vil vi ikke arrangere svarte turer.

Grønn tur-postene vil stå ute til rundt 1. november, mens postene på den blå- og den røde turen vil stå ute til rundt 1. oktober.

Alle turer vil bli lagt ut på vår egen turorienteringside samt på den nasjonale siden for turorientering – turorientering.no. Den nasjonale siden har ny løsning f.o.m. i år med tilhørende ny mobilapp.

Vi har også innledet et samarbeid med våre naboklubber Målselv IL Mellembygd OL og Bardu IL om turorienteringa. Det kommer til å bli mange tur-o-poster å lete etter i Midt-Troms i år, fra kyst til innland. Hvem finner flest? En egen poengkonkurranse vil bli laget.

De 20 postene som vil henge ute i perioden 6. – 13. august utgjør en «spesialtur» i anledning av at det i dette tidsrommet vil bli markert at det er 200 år siden det ble fast bosetting i Gumpedalen. Vi vil sette ut poster på steder i Gumpedalen som har en spesiell historie. På hver post vil det bli gitt info om historien. Vi har fra jubileumsarrangøren mottatt en liste med navn på flere hundre slike steder. Melkeberget, Postmannsflaten, Bjørnhammaren, Komogen og Steinølet er eksempler på steder med sin egen lille historie.

Mer informasjon kommer når skiturorienteringa er avsluttet og opplegget for sommerturorienteringa er klart.

Vi sees i skogen til sommeren!

Abonner

Abonner på nyhetsbrev for å få oppdateringer

Stengt for kommentarer.