Natt-O-jakt løp 5: Trollsk stemning

Start og mål var lagt ved bredden av Trollvannet. OK Silsand hadde fyrt opp bål, noe som ga en ekstra idyllisk stemning i mørket. (Klikk to ganger på bildet for størst visning)

I kveld ble første sesong av Sørreisa O-lags nattorienteringskarusell/-serie «Natt-O-jakt» avsluttet med løp på Silsand i vår nabokommune Senja. På forespørsel stilte OK Silsand velvillig opp som arrangør, og inviterte til «Vildes nattløp» i søndre del av Silsandmarka.

Det er slutten av oktober, og med tanke på vår geografiske beliggenhet, så var det risiko for snø i terrenget, og den risikovurderingen visste seg å stemme til fulle. Selv om det var rundt 5 plussgrader og antydning til regn, så hadde flere dager med snøvær medført at løperne i deler av terrenget sprang i snø til langt opp på leggene. Det ble altså en forholdsvis krevende fysisk økt for de 14 som deltok, men du verden så artig likevel.

De som deltok i dag var altså noen tøffinger, og det var ekstra gledelig å se at mange tøffe barn stilte opp og gjennomførte den korteste løypa. OK Silsand virker å ha et uforløst potensial med hensyn til rekruttering, slik at fremtidsutsiktene for orienteringsidretten på Silsand/Senja virker gode.

Til slutt må vi ikke glemme Vilde Lorentsen som løpet i dag var oppkalt etter. Som «annonsert» stilte Vilde opp med egenproduserte muffins. Om muffinsene er det bare en ting å si: Fantastisk gode. Derfor bookes Vilde og OK Silsand allerede nå til et nytt Vildes nattløp med Vildes muffins neste høst.

Av resultatene ser vi at lynet fra Østerdalen, nå Finnsnes-bosatte John Kasper Svergja som representerer Oslo-klubben Nydalens Skiklub, gjennomførte den lengste løypa på rett i underkant av 42 minutter. Det er sterkt det med tanke på at det i praksis var et snøpulsing-natt-o-løp. Se hans veivalg her.

Resultatene fra i dag ble som følger:

5,2 km
John Kasper Svergja 41.56
Håkon Brynjulfsen 65.50
Håvard Krey Hansen 47.20 (dagtid)

2,7 km
Eirik Sørensen 35.43
Jon Helge Vaeng 39.55
Eli Blomseth Helgesen

1,7 km
Sivert Nygård
Nikoline Nygård
Eldar Nygård
Tor-Erling Nygård
Ruben B. Olsen
Vilde Salmi Bjørkli
Valter Krey
Vida Krey

Med dette løpet avsluttes nå barmarkssesongen. Nå er det på tide å preparere skiene for de som ikke allerede har gjort det. I løpet av februar blir det igjen anledning til å lete etter orienteringsposter i regi av Sørreisa O-lag. Da sparker vi i gang vår skiturorientering. Mer informasjon om dette kommer senere.

Bilder fra kveldens løp (klikk to ganger på hvert bilde for størst visning):

Mens pappa Odd-Ivan sørget for herlige løyper, sørget Vilde Lorentsen for herlige muffins.

Straks klar for start. De siste instruksjoner gis.

O-løp med snømann til stede ved start og mål. Den sess omtrent midt på bildet rett til høyre for jenta i rosa jakke. Det er ikke alle plasser man kan oppleve det. Legg også merke til lyset i bakgrunnen. Det er fra en løper ute i skogen.

Løpere på vei mot mål. Det ble heldigvis ikke bruk for livbøyer.

Trollvannet levde opp til sitt navn og ga en trollsk stemning under løpet. Lyset man ser på andre siden av vannet tilhører en deltaker og ikke et troll. Vi tror i alle fall det.

Abonner

Abonner på nyhetsbrev for å få oppdateringer

Stengt for kommentarer.