Nytt o-jaktløp – nå i skikkelig sommervarme

Torsdag 3. juni er det klart for årets femte O-jaktløp. Denne gang er det start og mål nært idrettsplassen i Sørreisa (Sørreisa stadion). Parkering ved stadion. Se løypene under for å se eksakt hvor det er oppmøte.

Terrenget er ikke så findetaljert som på forrige løp på Furøya, men er mer åpent og innbyr til større fart. Det er sjarmen med orientering. Det finnes mange ulike typer terreng, og kluet er hele tiden å holde kontroll med hvor man er. Åpent og lettløpt terreng innbyr til fart, men hvis ikke hodet er med, kan man lett gå på smeller i form av bommer på postene.

Løypene på O-jakta 3. juni er som følger:

0,9 km
1,5 km
2,9 km
4,3 km
5,8 km

Alle poster blir satt ut slik at løypene kan gjennomføres allerede fra kl. 15 onsdag 2. juni.

Hvordan vil sommervarmen slå ut på deltagerantallet? Vil folk prioritere grilling og kos hjemme, eller vil man lete etter poster?

Vil det eventuelt kunne bli tidenes største O-jaktløp? Er det lov å drømme om et så fantastisk oppmøte at vi krysser grensen fra et tosifret- til et tresifret antall deltagere, det vil si minst 100 deltagere?

Deltagelsen på de fire første O-jakt løpene har vært som følger:

6. mai Sørreisa sentralskole: 48
13. mai Brekka: 74
20. mai Brøstadbotn: 35
27. mai Furøya: 75

Til sammen 117 ulike personer har deltatt på O-jakta. Det tilsvarer grovt regnet rundt 3,3 % av innbyggertallet i Sørreisa. I Tromsø med sine rundt 77300 innbyggere ville det betydd rundt 2500 deltagere. Nå er det jo mange faktorer som spiller inn slik at en direkte sammenligning ikke er mulig. Hovedpoenget er uansett at deltagelsen på årets O-jakt i Sørreisa ser ut til å kunne bli tidenes største.

Sørreisa O-lag ønsker alle hjertelig velkommen til O-jaktløp nummer fem av 14.

 

Abonner

Abonner på nyhetsbrev for å få oppdateringer

Stengt for kommentarer.