Julehilsen fra lengst sør i Norge

Kari og Jan Petter Laugen, som representerer IL Imås i Grimstad, deltok i NNM i Sørreisa i henholdsvis klasse D 70 og H 70. Mens Kari var eneste deltager i D 70 og dermed hanket inn to seirer, ble det to tredjeplasser til Jan Petter i H 70.

Jan Petter deltok forøvrig på det aller første nordnorske mesterskapet i orientering i 1965 i Målselv. Mesterskapet er omtalt i O-Kjells mimrespalte (se nummerert side 9 og 10 som er fra utgave nr 3/2014). Der ser man at Jan Petter knuste konkurrentene i gjesteklassen.

Begge liker seg veldig godt i Nord-Norge. De har sendt en julehilsen til leder for Sørreisa O-lag, og har intet imot at den publiseres på o-lagets hjemmeside:

Hei Jon Helge!

Vi sender deg en liten julehilsen for å takke for sist og for en trivelig mottagelse i Sørreisa i sommer. Og for gode kart og løyper. Og for en veldig hyggelig, men kanskje ikke helt fortjent ekstrapremie* til Jan Petter. Premien ble raskt testet og funnet svært anvendelig! Deltagelsen i Sørreisa var jo også for oss en slags markering av at Jan Petter vant det første NNM som ble arrangert for 55 år siden – i 1965, dog uten å bli nordnorsk mester!

I påvente av å motta bilder fra Kari og Jan Petter har vi brukt bilde av Kari fra Grimstad Adressetidende (www.gat.no) og av Jan Petter fra hans Facebookside.

Som for de fleste andre, har dette året også for oss vært veldig spesielt. Vi har i stor grad holdt oss for oss selv i en slags konstant karantene, og har hatt betydelig mindre sosial kontakt enn det som har vært vanlig. Men det har for så vidt vært lett for oss; vi har kunnet pendle mellom våre hus i Kristiansand og i Grimstad og hytta på Rauland i Telemark. Og vi fikk sesongens første skiturer i fine løyper på Rauland i forrige uke.

Vi har jo gjerne tatt noen utenlandsturer i løpet av et år, vanligvis med o-løpsdeltagelse som begrunnelse, men denne gangen måtte vi avlyse et par turer som var bestilt i god tid. I stedet benyttet vi altså sjansen til å dra nordover i eget land, og fikk fire flotte ferieuker i Trøndelag og Nord-Norge. Siden vi reiste av gårde omtrent da skoleferien var slutt, unngikk vi køer på ferger og hotell som vi hørte om i juli. I hovedsak gikk turen ut på å kjøre egen bil til Hammerfest og ta Hurtigruten sørover til Trondheim, med avstikkere i Trøndelag, til Lofoten og Vesterålen, og mange andre steder underveis. Og i tillegg til løpene i Sørreisa klarte vi å legge inn o-løpsdeltagelse også i Kabelvåg, på Røros og på Os i Østerdalen. Denne turen ga definitivt mersmak, så ikke se bort fra at vi dukker opp på lokale løp i nord ved en senere anledning!

Vi ønsker en riktig god jul og et godt nytt år 2021!

Mange julehilsener fra
Kari og Jan Petter,
Fornøyde NNM-deltagere 2020

*) Ekstrapremien det er snakk om er et flott sitteunderlag laget av Sørreisa Husflidslag med motiv fra hellemalerier funnet i Sørreisa som forskere og arkeologer mener kan være opptil 4000 år gamle. Kari vant slikt underlag som vinner av D 70, og Jan Petter fikk tildelt et han også som takk for at de hadde reist helt fra Grimstad for å delta på NNM.

Sørreisa O-lag takker hjerteligst for hilsningen, og ønsker god jul og godt nyttår tilbake. Videre ønsker vi Kari og Jan Petter velkommen tilbake til nord for å delta på o-løp. Blant annet er det i 2021 klart for en ny utgave av Midnattsolgaloppen, med løp i Kiruna og Bjerkvik. Kanskje møtes vi der på en historisk midnattsolgalopp som for aller første gang avvikles med løp i Sverige.

Stengt for kommentarer.