NNM-kongen måtte gi tapt for sønnen

Dagens langdistanse under NNM, som forløp prikkfritt med gode tilbakemeldinger på terreng og løyper, markerte et mulig tronskifte i herrenes seniorklasse. Hans Urset, BUL Tromsø, som vanligvis springer i klasse H 17-18, stilte opp i H 21 og gikk like så godt til topps, attpåtil med suveren margin. Det gikk som pappa Gjermund, NNM-kongen, uttalte i et intervju før NNM. Har Hans et reint løp, så er Gjermund sjanseløs på seier. Og Hans må ha et tilnærmet prikkfritt løp i dag, da han vant med over tre minutters margin til gårsdagens vinner Håvard Krey Hansen (OK Silsand), som forøvrig atter en gang bevisste at han hører til i toppen. Der hører fortsatt også Gjermund Urset til i sitt femtiførste år, da han tok tredjeplassen kun 20 sekunder bak Håvard Krey Hansen.

I dameklassen ble det enda mer utklassing enn i herreklassen. Bodø og Omegn IFs Elin Högstrand knuste gårsdagens vinner Arntraut Götsch og fikk en sluttid som var syv minutter og 13 sekunder bedre enn Götsch. På tredjeplass kom Mali Gederaas Kanstad fra Stokmarknes O-lag fire minutter og to sekunder bak Götsch. Det ble altså store differanser blant løperne i dameklassen.

For komplett resultatliste med resultatene i alle klasser, se under.

 

Abonner

Abonner på nyhetsbrev for å få oppdateringer

Stengt for kommentarer.