NNM-intervju: Jens Olav Hessen

Stokmarknes O-lag ble stiftet i november 2009. Den unge orienteringsklubben stiller med syv løpere under årets NNM, herunder et damelag i stafetten. Det er første gang klubben stiller med et damelag, og ut fra det primus motor i Stokmarknes O-lag, Jens Olav Hessen, forteller i dette intervjuet, så er det ikke usannsynlig at både de individuelle løpene og stafetten resulterer i at NNM-medaljer havner på Hadseløya i år.

Hvordan er o-miljøet på Stokmarknes? Og ellers i Hadsel kommune?

Jens Olav Hessen sammen med sønnen Eirik. (Foto: Martine Kaino, Vesterålens Avis)

– Vi stiller i år med 7 løpere på dag 1 og 3 og 6 løpere på dag 2 (lang). Vi er en ung klubb som har satset mye på breddeaktivitet på hele Hadseløya. Det har bidratt til et høyt medlemstall og rekordmange deltakere på våre faste onsdagsløp med mellom 50-80 løpere i alle aldre, i hovedsak familier med barn.

Hvilke aktiviteter driver dere på med i Stokmarknes OL?

– Vi har faste treningsløp hver uke i tillegg til turorientering og Ti Topps med registrering på 20 små og store topper på Hadseløya. Årets nysatsing for oss er Stolpejakten i samarbeid med Hadsel kommune.

Naboklubben Sortland O-lag var tidligere en ganske aktiv klubb. De har imidlertid ingen løpere påmeldt til NNM. Hva tror du det skyldes? Og kan man si at Stokmarknes OL har overtatt hegemoniet som den mest aktive orienteringsklubben i Vesterålen?

– Vi har er nært og godt samarbeid med Sortland o-lag som gir mulighet for to treningsløp i uka i vårt nærområde. Vi samarbeider også om Vesterålen todagers og årlig rekruttleir. Dessverre har pandemien begrenset aktiviteten på Sortland i år, og kan hende også påmeldingen til NNM. Vi har begge klubbene ei felles utfordring med lange reiseavstander og få erfarne o-løpere. Vi har derfor satset sammen på lokale aktiviteter. Vi har nå også fått en aktiv klubb i Kabelvåg som bidrar til ytterligere løpstilbud for oss i Vesterålen.

Så over til Stokmarknes OL og NNM. Hvilke forhåpninger har du til plassering på de ulike distansene for klubbens løpere?

– Vi har vært heldige og har fått med tre unge damer, dels med tidligere o-løpserfaring, som kan hevde seg og som også blir et spennende stafettlag. Det er første gang Stokmarknes stiller med eget damelag på stafetten. Vi stiller også med en erfaren skiløper i juniorklassen og en rekrutt i H11-12 som jeg håper får positiv erfaringer med seg for nye løp. I tillegg stiller vi med to herretrimmere som i tillegg skal forsvare klubbens ære på stafetten.

Far og sønn Hessen og resten av Stokmarknes O-lag ser fremover, og utelukker ikke å arrangere NNM en gang i fremtiden. (Foto: Martine Kaino, Vesterålens Avis)

Det er allment kjent at Lofoten har veldig flott natur. Vesterålen har også unik natur å by på, og mange mener området ikke står noe tilbake for Lofoten. Når vil vakre Vesterålen for aller første gang bli arena for et nordnorsk mesterskap i orientering?

– Vi er en klubb hvor knapt noen har egen erfaring med å delta i eller arrangere større løp. Vi har etter hvert fått kart som muliggjør i første omgang KM, kan hende allerede i 2021. Så får et eventuelt NNM komme når vi føler å ha den nødvendige erfaring og tryggheten med oss.


Hjemmeside Stokmarknes O-lag: http://st-ol.no/

Fakta om Jens Olav:

  • Navn: Jens Olav Hessen
  • Alder: 52 år
  • Bosted: Stokmarknes
  • Yrke: Lege
Stengt for kommentarer.