SSOL/SOL 50 år, 1976

I jubileumskavalkaden er vi kommet til 1976. Som nevnt i et tidligere innlegg har jeg for øyeblikket ikke tilgang på 1975 og 1976-resultatlistene, men i frafall av disse legger jeg ut litt annet småsnacks fra dette året.

I Geralds statistikker finner vi disse medaljevinnerne for SSOL i KM og NNM 1976:
Britt Gunnberg, sølv KM Normal og gull NNM klasse D19A.
Oddbjørg Sørensen gull KM Normal klasse D43.
Elisabeth Sørgjerd sølv KM Normal klasse D43.
Kjell Nordahl sølv KM Normal klasse H17-18.
Lasse Larsen sølv NNM klasse H17-18.
Stig Sørgjerd sølv NNM klasse H19-20.
Per Valsgård sølv KM Normal klasse H21A.

Videre er dette sakset fra jubileumsheftet Troms Orienteringskrets 1958-2008 utgitt av TrOK v/redaktør Vidkunn Eidnes og artikkelforfatter Eigill Fareth:

I artikkelen opplyses det at det for første gang ble arrangert kretsløp nord for Lyngen, på Skjervøy og i Nordreisa. TrOKs kartarkiv viser at Skjervøy IK og Nordreisa IL ga ut disse kartene i 1976, og da antar vi at de nevnte løpene også fant sted på disse:

Videre fremgår det at Kalottkampen 1976 gikk på Storsteinnes, og da er det disse 2 kartene som er alternativene: (deltagere og andre må bekrefte om jeg tar feil):

 

 

1976:

Det året brødrene Vaeng gikk på nybegynnerkurs i orientering hos Joar Sørgjerd. Klassekompis Rune(sønn til Joar) spurte meg og Jon Helge om vi ikke hadde lyst å delta på nybegynnerkurs i orientering som Joar skulle ha. Da Rune var en god kamerat og klassekompis sa vi naturligvis ja, og har ikke angret siden. Dette var vår innfallsvinkel til O-sporten. Jeg husker ikke hvem ellers som deltok på kurset, men mener at både Tommy (Jenssen) og Sture (Larsen) også deltok. Tommy og Jon Helge debuterte på kretsløp i årene etter, mens jeg turte ikke å springe kretsløp før den 9.juni 1979 hos Mellembygd IL på kartet Alapåsen fra 1977, hvor jeg endte på 17.plass i H13-16N med en tid på 47.38 på 2,7 km. Vinner var Gudleiv Aronsen fra BUL på 18.29. Jon Helge ble nr 3 på 19.37, Svenn (Lundberg) ble nr 4 på 21.09 mens Tommy ble nr 9 med 24.25.

Tilbake til nybegynnerkurset. Under her følger kartet og løypa over mitt aller første treningsløp i orientering, med løype rett oppfor fotballbanen på sørsia:

Kartutsnittet henger i glass og ramme på hjemmekontoret som et historisk dokument på min debut i O-sporten.

Følg med videre på hjemmesiden, snart kommer 1977-1979 også.

 

Oppdatering 25.05.2020:

Les denne artikkelen så får du se bilder og vite om en hendelse som skjedde i 1976.

Abonner

Abonner på nyhetsbrev for å få oppdateringer

Stengt for kommentarer.