Grønn tur for alle på Finnsnes

Sørreisa O-lag ble den 23. mai kontaktet av Senja kommune med spørsmål om vi kunne bistå med å få arrangert en stolpejakt på Finnsnes gjennom konseptet Grønn tur. Det sa vi ja til nesten før spørsmålet var ferdigstilt. Selvsagt bistår vi når vi blir forespurt. Vi ser det også som en annerkjennelse av det gode arbeidet som blir utført i Sørreisa O-lag.

Samarbeid mellom flere

Den grønne turen på Finnsnes gjennomføres i et samarbeid mellom Senja kommune, Frisklivssentralen i Senja kommune og Sørreisa O-lag. I tillegg har Midt-Troms friluftsråd gitt økonomisk støtte til tiltaket. Videre er Monter, Family Sports Club, Sport1, Fruene på torget og Blomserliv med som sponsorer.

Sørreisa O-lag har gitt råd og veiledning og står for det registreringstekniske på turorientering.no. Turen tilhører Senja kommune men fordi det er nødvendig med en klubb tilknyttet Norges orienteringsforbund for å få turen registrert på turorientering.no (og dermed i appen) er Sørreisa O-lag registrert som arrangør. Grønn tur Finnsnes inngår derfor som en av våre grønne turer og blir vår fjerde grønne tur i år.

Slik ser en stolpe ut. Klikk to ganger på bildet for størst visning. Denne stolpen står like ved en gammel ærverdig bygning på Finnsnes. Hvilken finner du ut ved å delta på Grønn tur Finnsnes.

20 poster i form av stolper

20 stolper er satt ut på Finnsnes. Stolpene står i selve sentrum og nærliggende områder til sentrum. Dette er en flott tur i flotte omgivelser

Grønn tur Finnsnes vil bli tilgjengelig gjennom turorientering.no med tilhørende mobiltelefonapp som heter Turorientering. Den er også lagt ut på Sørreisa O-lags side for grønne turer. Se lenker lenger ned på siden.

Kartutsnitt fra Norgeskart brukes

Det finnes et orienteringskart over Finnsnes sentrum. På grunn av stor byggeaktivitet på Finnsnes er det imidlertid behov for å oppdatere kartet slik at det ble vurdert at det ikke kunne brukes.

Det brukes derfor kartutsnitt fra Norgeskart under Grønn tur Finnsnes. Blir det ny grønn tur på Finnsnes i 2025, hvilket vi selvsagt håper det blir, vil den skje på et nytt og oppdatert orienteringskart.

Åpning mandag 17. juni

Turen åpnes mandag 17. juni. Det blir i den forbindelse en pressebrief på Senja rådhus kl. 1200 der Senja kommune stiller med varaordfører Marit Stubberud Hanssen i spissen. I tillegg stiller Frisklivssentralen i Senja kommune og Sørreisa O-lag.

Deretter inviteres publikum  til å komme og prøve den grønne turen kl. 1230. Se invitasjon på Facebook her.

Noen bilder som ble tatt da turen ble gått gjennom av Sørreisa O-lag og stolpene georeferert:

Kanskje båtfolket tar en stolpe før eller etter båtturen? (På alle stolper er rundt Grønn tur-klistremerke satt på etter at bildene ble tatt)

En grønn tur er absolutt ikke helt bak mål men en av stolpene i Grønn tur Finnsnes befinner seg bak mål.

På portene står det 01, 02, 03, 04, 05 og 06. Da passer det godt at stolpen i venstre kart av bildet er post nr 7 i Grønn tur Finnsnes.

Bygningen nevnt lenger opp på siden, En ærverdig bygning som ble åpnet i 1916 og som har huset både ungdomsskole og folkehøgskole.

Kommer det deltagere fra Harstad og Tromsø til Finnsnes for å gjennomføre Grønn tur Finnsnes vil de kunne registrere første stolpe straks etter ilandstigning.

Abonner

Abonner på nyhetsbrev for å få oppdateringer

Stengt for kommentarer.