Sesongstart for O-jakt

Torsdag 9. mai, Kristi himmelfartsdag, åpner årets O-jakt med løp fra Sørreisa barne- og ungdomsskole. Start er mellom kl. 14 og 15, og man starter når man vil innen dette tidsrommet.

Oppmøte er i skolegården på barneskolesiden. Se kart nederst på siden.

Alle er velkommen

Man trenger ikke være medlem i Sørreisa O-lag for å delta. Alle er hjertelig velkomne. Vi håper å se mange både gamle og nye fjes på startstreken.

Gateorientering

Løypene er lagt i Sørreisa sentrum så det blir mest asfalt under føttene denne gang. På senere løp beveger O-jakta seg til skogs.

Fire løyper å velge mellom

Deltagerne får fire løyper å velge mellom (klikk for å se løypa):

A-løype på 2,5 km – 13 poster
B-løype på 1,4 km – 7 poster
C-løype på 1,1 km – 7 poster
N-løype på 0,7 km – 9 poster

Bokstavene sier noe om vanskelighetsgrad. A er vanskeligst mens N har nybegynnernivå.

Løypene er forholdsvis korte, men det er fullt mulig å gjennomføre flere løyper for de som er våryr og har lyst på mer lengde. Eller så kan du lete etter Grønn tur-poster. Se lenger ned på siden.

Kart

Vi deler ut kart ved oppmøte, men de som vil må gjerne skrive ut kart selv via lenkene over og ta med.

Tidtaking for de som vil

Tiden blir tatt på de som vil ha tid, men man kan delta uten å bli tatt tiden på.

Gratis for barn og flyktninger

Deltagelse i O-jakt er gratis for flyktninger uansett alder og for barn. For voksne koster det kr 30 å delta per løp. Man kan eventuelt betale kr 200 så har man betalt for hele sesongen. Betaling skjer ved oppmøte, helst via Vipps, men har man ikke Vipps så ordner vi det på annen måte.

Lån av utstyr

Vi låner ut 15 tidtakerbrikker til de som tenker å delta på årets O-jakt. De som får låne disse brikkene kan ha dem hele sesongen. Husk å ta brikken med på hvert løp. Til de øvrige låner vi ut brikker for hvert løp. Vi har også annet utstyr til utlån. Det er helt gratis å låne. Se denne siden.

Premieutdeling

I tillegg til O-jakt blir det premieutdeling for fjorårets aktiviteter.

Et flott lite brett med et av Sørreisa O-lags kart påtrykt er premien for fjorårets O-jakt.

Grønn tur

Avslutningsvis vil vi informere om våre grønne turer. En grønn tur er en stolpejakt der postene er stolper som er plassert rett ved siden av sti/vei. En av de grønne turene går i Sørreisa sentrum. Vi tar med oss kart med grønne turer og deler ut. Informasjon om grønne turer finnes på denne siden.

12 løp i O-jakt 2024

Årets O-jakt består av 12 løp. 11 løp er spredt over hele Sørreisa kommune, mens et løp (O-jaktløp nummer 2) går på Silsand på Senja. Alle som deltar i minst fem løp får en flott premie. Informasjon om O-jakt 2024 finner du på denne siden.

Lær mer om orientering

For de som er nysgjerrige på hva orientering er for noe anbefaler vi å ta en kikk på denne siden.

Parkering ved Bølgen eller på lærerparkeringen på sørøstsiden av skolen. NB! Veien nedenfor skolen er gang- og sykkevei, slik at for å komme til lærerparkeringen må man kjøre Engslettveien. Se oversiktskart under.

Engslettveien er markert med stiplet linje.

Abonner

Abonner på nyhetsbrev for å få oppdateringer

Stengt for kommentarer.