O-jakt 9-2023 – Sørfossbogen

Ny torsdag og nytt O-jaktløp. O-jakta har denne gang forflyttet seg til Sørfossbogen, et område det er noen år siden det sist var løp i. Arrangører er Ann-Mari Midttun og John Kasper Svergja.

Sørfossbogen ligger i retning Bardufoss. Fra Sørreisa sentrum er det hhv. 6,3 km (hvis man kjører Sørsiveien) og 7,5 km (hvis man kjører FV86/Nordsiveien) til der man tar av fra hovedveien. Herfra er det merket. Fra der man tar av er det cirka 900 meter å kjøre frem til samlingsplass. Siste del av strekningen kjører man på en nyanlagt bred og fin skogsvei. Det er innhentet tillatelse fra grunneier til å bruke denne veien. Parkering skjer langs denne veien og ved snuplasser så lenge det er plass til at en traktor kan passere. Se kartutsnitt nederst på siden.

Som vanlig er det fri start mellom kl. 18 og 19, samt mulig å gjennomføre på annet valgfritt tidspunkt frem t.o.m. lørdag.

Løypene torsdag 17. august er som følger:

A-løype på 5,1 km
B-løype på 3,3 km
C-løype på 2,3 km
N-løype lang på 1,1 km
N-løype kort (rekruttløype) på 0,7 km

Bokstavene indikerer vanskelighetsgrad. N betyr nybegynnernivå og er lettest mens A er vanskeligst.

NB! Merk dette:

  • Målestokk: N-kort og N-lang: 1:4000; C: 1:5000; A og B: 1:7500
  • For A og B:  Ved nest siste post i A-løypa og B-løypa er ikke kartet helt oppdatert. Her er det noen traktorslep og åpent i området før og rundt posten

Springer du A- eller B-løypa og bruker GPS-klokke så kan du legge inn ditt GPS-spor her: Livelox

Kart fås ved fremmøte hvis man ikke velger å skrive ut selv.

Som nevnt over kan de som ikke kan delta i hovedtidsvinduet på torsdag gjennomføre på andre tidspunkter. Da er det imidlertid ikke arrangører til stede. Husk å melde fra via epost til helgejon@online.no eller SMS til 992 91 425 hvis man vil ha deltagelsen registrert.

Gratis deltagelse for alle flyktninger uansett alder og nasjonalitet. Også gratis for barn og ungdom ellers, mens det for voksne (f.o.m. 17 år) koster kr. 30 per løp eller kr. 200 for hele sesongen.

En av deltagerne trekkes ut som kveldens O-jeger og får en premie.

Flott premie til alle som er med i minst fem løp i løpet av sesongen.

Oversiktskart som viser hvor løpet går. Kartutsnitt fra Norgeskart.

Man kan enten kjøre Sørsiveien eller Nordsiveien (FV86). Nordsiveien er lengst men er i best forfatning. På kartet er det markert hvor man skal ta av. Herfra er det ca 900 meter igjen å kjøre. Kartutsnitt fra NAF.

Detaljert karutsnitt fra Norgeskart med samlingslass inntegnet. Siste stykket kjører man etter en nyanlagt skogsvei som ennå ikke er kommet med på Norgeskart. På orienteringskartet er veien selvsagt med. De som kjører Nordsiveien (FV86) må svinge av der det står et skilt merket «Storlia 2».

Abonner

Abonner på nyhetsbrev for å få oppdateringer

Stengt for kommentarer.