O-jakt 7-2023 – Stabbursvatnan

Velkommen til midtsommars O-jakt ved Stabbursvatnan torsdag 22. juni kl 18-19.

Samlingsplass er nært Stabbursvatnan, cirka 3 km opp etter Krogstadveien som tar av fra hovedveien (FV86) cirka 4 km fra Sørreisa sentrum i retning Bardufoss. Se kartutsnitt nederst. Veien er merket med o-poster frem til samlingsplass.

Løypene er som følger:

N-løype på 1,5 km
C-løype på 2,3 km
B-løype på 4,0 km

Bokstavene indikerer vanskelighetsgrad. N betyr nybegynnernivå og er lettest mens A er vanskeligst.

Postene er satt ut men bommen er kun åpen torsdags ettermiddag.

Kart fås ved fremmøte hvis man ikke velger å skrive ut selv.

Debuterer som O-jaktarrangører

Ragnhid Winther Lyshaug og Rune Harald Hansen debuterer som O-jaktarrangører og har med seg mer erfarne Anne-Kari Bakkland. Veldig bra å få med nye som ønsker å arrangere løp.

Trioen ønsker hjertelig velkommen og melder om nydelige forhold i skogen. Terrenget som møter deltagerne er for det meste åpen bjørkeskog med lettløpt bunn inkludert myrer. Det er også noen partier med granfelt. Arrangørene tilbyr også vann, saft, kaffe og kjeks.

Endringer i forhold til normalt

Denne gang blir ikke postene stående ute til og med lørdag men blir tatt inn etter løpet. Det gis heller ikke tilbud om en A-løype. Dette er fordi veien normalt er stengt med bom, og fordi at vi arrangerer nær-o-løp fra Nordlivegens ende lørdag 24. juni. Se informasjon under. De som ikke kan delta på O-jaktløpet kan delta på nær-o-løpet lørdag og få det godkjent som O-jakt.

Gratis deltagelse for alle flyktninger uansett alder og nasjonalitet. Også gratis for barn og ungdom ellers, mens det for voksne (f.o.m. 17 år) koster kr. 30 per løp eller kr. 200 for hele sesongen.

En av deltagerne trekkes ut som kveldens O-jeger og får en premie.

Flott premie til alle som er med i minst fem løp i løpet av sesongen.

Nær-o-løp-lørdag 24. juni

Som nevnt over kan de som ikke kan delta på torsdag likevel få tellende O-jaktløp hvis de deltar på nær-o-løp lørdag 24, juni fra Nordlivegens ende. Fri start mellom kl. 13 og 14.

Løyper og klasser for alle nivåer, fra 7,4 km vanskelig til 2,0 km nybegynnernivå.

ALLE som deltar i den korteste løypa får premie. I øvrige løyper er det den med best tid som får premie. Muligens blir det også noen trekkepremier blant alle deltagerne.

Utskrift fra norgeskart.no

Sørreisa sett fra Krogstadveien. Fotografert av arrangør Anne-Kari.

Stengt for kommentarer.