O-jakt på Verdens aktivitetsdag og Verdens orienteringsdag

Verdens aktivitetsdag

Tirsdag 10. mai er Verdens aktivitetsdag, som på engelsk heter Move for Health Day. Dagen ble opprettet i 2003 av daværende generalsekretær for Verdens helseorganisasjon Gro Harlem Brundtland. Hensikten med Verdens aktivitetsdag er å rette oppmerksomheten mot fysisk aktivitet som kilde til glede og overskudd, helsegevinstene ved fysisk aktivitet og aktivitet som forebygging av livsstilssykdommer.

2022 er Frivillighetens år. #sammenpåtur er et signalarrangement for Frivillighetens år. Startskuddet for #sammenpåtur skjer på Verdens aktivitetsdag.

Verdens orienteringsdag

Tirsdag 10. mai starter også Verdens orienteringsdag (World Orienteering Day), som i praksis er en uke da gjennomføringen skjer helt frem til 17. mai. Hovedmålet med dagen er å gi flest mulig barn og unge i hele verden spennende og inspirerende orienteringsopplevelser og å gjøre idretten kjent for flere.

O-jakt

Sørreisa O-lag ønsker å bidra til å markere begge dager, og lar sesongens andre O-jaktløp være vårt bidrag. Vanligvis går O-jakta på torsdager, men dette løpet legges til tirsdag 10. mai. Fri start mellom kl. 18 og 19. Samlingsplass blir ved en koselig liten lysning i skogen nært Brekka kirkegård. Parkering skjer på parkeringsplassen ved kirkegården, og så blir det en kort gåtur til samlingsplass. Se kart lenger ned på siden.

Det blir vanlig opplegg for O-jakta med fem løyper med ulik lengde og vanskelighetsgrad. Fordi løpsområdet er begrenset blir det reduserte løypelengder. Løypene følger under, og er også lagt ut på vår O-jaktside:

A-løype: 2,2 km + 1,1 km
B-løype: 2,2 km
C-løype: 1,6 km
Nybegynnerløype: 0,9 km
Rekruttløype: 0,6 km

Kart med alle poster finnes her.

A-løypa består av to sløyfer; 2,2 km (samme som B-løypa) + en ekstra sløyfe på 1,1 km. Sløyfene tas i den rekkefølgen man vil.

Enkelte strekk krysser kirkegården, og da må man finne ut hvilken vei man skal springe rundt. Det er strengt forbudt å springe gjennom kirkegården.

Vær vill, vakker og rå!

Fordi værgudene som vanlig på denne tiden av året vakler litt med å bestemme seg, så har det etter at det en stund var tilnærmet helt bart kommet en del snø i løpsområdet. Selv om denne nå er under borttining, vil det nok fortsatt være litt snø  i terrenget den 10. mai. Snøen er våt og i ferd med å gå over til sørpe.

Værmeldingen for tirsdag sier regn. Orientering i skogen blir det uansett. Ta med deg oldebarn, barnebarn, barn, samboer/ektefelle, foreldre, besteforeldre, oldreforeldre, onkler og tanter og andre slektninger, kjæreste, venner, naboer og andre, og vær vill, vakker og rå og #sammenpåtur.

Vanntett fottøy kan være lurt å ta på seg eller ha med seg. Litt mat og litt varm drikke samt et sitteunderlag kan også være lurt å ha med seg.

Det er ikke mulig å bruke barnevogn i rekruttløypa, med mindre man har terrengvogn og er villig til å bruke mye krefter. De aller minste som ikke kan/vil gå selv vil det være bedre å frakte i bæremeis/bæresele.

Sørreisa O-lag stiller med instruktører og vil gi hjelp og veiledning til de som måtte trenge det. Har noen aldri prøvd orientering før, så benytt sjansen nå og oppdag hvor artig det er.

Kom og bli med! #sammen på tur!

Parkering ved Brekka kirkegård. Følg merking til samlingsplass.

Oversiktskart fra norgeskart.no som viser hvor samlingsplass og parkering er i forhold til Sørreisa sentrum.

Det merkes med slike oppslag fra parkering til samlingsplass.

Under følger noen bilder tatt lørdag 7. mai i 10-tiden. Det er en del snø i skogen, men det er ikke snakk om dyp snø, kun ca 10 cm på det meste. Snøen er våt og begynner å bli sørpete. Det er isfritt under snøen.

Samlingsplass.

Det gjelder å se posten for bare trær.

Snøfrie partier blir det mer og mer av.

 

Abonner

Abonner på nyhetsbrev for å få oppdateringer

Stengt for kommentarer.