Gjør deg klar til nattorientering!

Det sies at i mørket er alle katter grå, men hvilken farge har orienteringsskjermene?

Det kan du finne ut hvis du deltar i vår nystartede nattorienteringsserie Natt-O-jakt.

Første løp finner sted førstkommende torsdag 30. september med fri start mellom kl. 1930 og 20. NB! Vi utsetter starten en halv time i forhold til først annonsert for at det skal være mørkt nok til at det blir ordentlig nattorientering. Start og mål er ved Sørreisa stadion.

Løypene er som følger:

4,8 km – vanskelig – 6 poster
3,2 km – middels vanskelig – 7 poster
1, 7 km – lett – 5 poster

Målestokk på kartet er 1:10000.

Vanskelighetsgradene er omtrentlige. Nattorientering er spesielt, slik at selv en i utgangspunktet lett post kan bli vanskelig hvis man ikke følger godt nok med.

I nattorientering får man ikke det visuelle overblikket man får når det er lyst. I nattorientering viskes konturene ut. I nattorientering kan det gjerne lønne seg å springe mest mulig etter stier/veier og andre klare ledelinjer selv om det blir mye lengre enn å springe rett på mellom postene. I nattorientering er det ingen klar fasit på hva som er beste veivalg. I nattorientering er det ekstra viktig å stole på seg selv og ikke la seg bli distrahert av andre.

Alt dette gjør nattorientering utrolig artig. Nattorientering er rett og slett ultravilt, ultravakkert og ultrarått. Prøv det du også!

 

Stengt for kommentarer.