Nydelig kveld ved Litjevatnet

I kveld var det en sosial sammenkomst ved Litjevatnet som en avslutning på årets O-jakt. Rundt 30 personer møtte opp, hvorav over halvparten var barn.

Ansvarlig for opplegget, Eli Blomseth Helgesen, hadde sammen med en mindre arrangørstab laget en o-løype fra parkeringsplassen ved Brekka kirkegård opp til Litjevatnet hvor det var grilling og to orienteringsøvelser for barn.

Det ble en kjempefin kveld, og alle storkoset seg. Været var aldeles fantastisk og lagde en flott ramme rundt det hele. Barna syntes orienteringsøvelsene var kjempeartige, og både pølser, marshmallows og saft gikk unna.

Etter at kvelden var avsluttet mottok Sørreisa O-lag bestilling på tre klubbovertrekksjakker til barn. Potensialet for rekruttering av barn til å orienteringsidretten synes bedre enn på mange år, noe som også barnedeltakelsen på selve O-jakta viser. Dette potensialet skal vi ta vare på og utnytte videre.

Noen bilder fra kvelden (Klikk to ganger på dem for størst visning):

Kveldens deltakere. I tillegg deltok Eirik Arne Sørensen, Ivar Helgesen, Arvid Johansen, Heidi Gunnberg og Monica Bjørnslett.

Oppmarsj. Turen tok ca 20 minutter fra parkering. Turen var lagt opp som ei orienteringsløype der mål var ved Litjevatnet.

Mønsterkort som viser hvilket mønster barna skulle gjenskape på bakken.

Forklaring på første øvelse, som het «Mønsteret».

«Mønster»-feltet.

 

Iver Gunnberg Fossbakk (2 år) får instruksjoner av Stine-Mari Gabrielsen mens bestefar Arvid Johansen følger med. Mamma Margrethe Gunnberg Johansen i rød jakke i bakgrunnen.

Iver Gunnberg Fossbakk hadde full kontroll.

Oscar Bjørnslett Johannesson (7 år) og Simen Myrlund (7 år) syntes også øvelsen «Mønster» var kjempeartig og hadde også de full kontroll med hvor kjeglene skulle plasseres.

En enkel o-løype ved Litjevatnet måtte selvfølgelig også tilbys til ivrige barn. Her fra startposten.

Rett i første post.

Bestemor Siw hadde med seg barnebarnet Alma Lavine (3 år; til høyre) og Almas venninne Wenche Angelica Fagerheim (3 år) i o-løypa.

Ferdig. Dette var artig.

Tre generasjoner: Bestefar Arvid Johansen med datter Margrethe Gunnberg Johansen og barnebarn Iver Gunnberg Fossbakk.

Grilling = Kos. Bildet er tatt med ryggen mot Litjevatnet.

Og her er bildet tatt vendt mot Litjevatnet.

Flott stemning ved Litjevatnet, både i naturen og mellom de som var til stede.

Eli Blomseth Helgesen til høyre på bildet var ansvarlig for kveldens opplegg. Som tidligere kirkeverge i gamle Lenvik kommune har hun fortsatt kommunikasjonslinjen i orden til rette instans og sørget for knallfint vær.

Stengt for kommentarer.