NNM i Bodø – Flott opplevelse både sportslig og sosialt

Nordnorsk mesterskap (NNM) i Bodø ble både sportslig og sosialt en flott opplevelse for Sørreisa O-lag. Under følger et kort resymé fra mesterskapet samt bilder.

«En bussjåfør, en bussjåfør, det er en mann med godt humør.» Og det stemte på en prikk. Klikk for større visning.

I anledning mesterskapet hadde vi leid buss fra Senja Bussreiser. Å ta buss styrker den sosiale biten og samholdet i klubben, og er også mest praktisk og avslappende når det er såpass langt å reise som til Bodø. Bussjåfør og innehaver av Senja Bussreiser var ex-o-løper Audun Even Olsen fra Silsand som var aktiv i o-gruppa i daværende Silsand og omegn IL på 80-tallet. Alle kjenner vel sangen om at en bussjåfør er en mann med godt humør, og vi skal tro om ikke den sangen er skrevet om Audun. Han var i strålende humør og det var ingen tvil om at han stortrivdes med å kjøre o-løpere. Vi prøvde å få han til å re-debutere som o-løper, men manglende bekledning satte en stopper for det. Ved neste anledning stiller vi som krav til Audun at hvis han skal kjøre for oss må han løpe selv.

Bussen startet fra Rema 1000 i Sørreisa fredag morgen kl. 0830. Vi var 13 stykker fra Sørreisa O-lag om bord, pluss to ikke-o-løpende Sørreisaværinger som slo til på vårt tilbud om buss på «Oppslagstavla Sørreisa» på Facebook siden vi hadde plenty med plass. Jo mer vi nærmet oss Bodø jo finere ble været, og ved ankomst Bodø rundt 1545 var det strålende sommervær. Det ble da innsjekkinger på de ulike hotellene i Bodø sentrum vi hadde booket oss inn på, deretter et måltid, før kursen ble satt mot Bodin videregående skole på Mørkved for sprint.

Sprinten bestod stort sett av gateløp i de mange gatene i bydelen, med bittelitt innslag av skog helt på slutten. Distansen gav oss to førsteplasser med seier til Guri Løkse i klasse D 70 og Siw Andreassen i klasse N2-åpen 17. Kristoffer Nian Brovoll Vaeng hadde overlegent best tid i klasse N2-åpen 10-16, men spesielle regler gjør at det ikke er rangering i den klassen.

Sprinten ble også spesiell for Ingeborg Aadnevik som for aller første gang deltok i løp på krets-/regionalt nivå. Hun har tidligere kun sprunget treningsløp (O-jakt). Debuten gikk veldig bra og hun gjennomførte et tilnærmet prikkfritt løp i klasse N-åpen. Det ble tatt tid men spesielle regler gjør at tiden ikke blir gjengitt på resutatlisten.

Nybegynnerløypa under sprinten. Klikk to ganger på kartet for størst visning.

Resultatene for Sørreisa O-lag ble som følger:

Klikk for større visning.

 

Lørdag var det langdistanse (tidligere kalt normaldistanse) med arena ved Sjunkhatten leirskole på Tverlandet. Et flott terreng med store innslag av myrer, men også partier med mer tett skog, ventet løperne.

Her ble det igjen seier til fredagens vinnere Guri Løkse, Siw Andreassen og Kristoffer Nian Brovoll Vaeng. I tillegg fikk vi to nye seire med Anne-Kari Bakklands førsteplass i klasse D 50- og Ivar Helgesens førsteplass i klasse H 70-.

En av nybegynnerløypene under langdistansen. For de lengste løypene var kartet utvidet nordøstover. Klikk to ganger på kartet for størst visning.

 

Resultatene for Sørreisa O-lag ble som følger:

Klikk for større visning.

 

Etter langdistansen dro flere på shopping, før det på kvelden ble felles klubbmiddag på en av Bodøs mest populære restauranter, Bryggerikaia i Bodø sentrum. Det var forhåndsbestilt bord men det manglet likevel noen sitteplasser da vi ankom. Betjeningen var imidlertid veldig løsningsorientert slik at det ble ordnet et langbord i en litt avskjermet del av lokalet. Dermed fikk alle plass og det ble en hyggelig kveld som varte fra rundt kl. 19 til kl. 2130. Da var det på tide å ta kveld pga stafett dagen etter.

Søndag var det duket for stafett. Vi hadde opprinnelig meldt på tre lag, alle i veteranklassene, med to lag i klasse H 150 og et lag i klasse D 150. Sent lørdags kveld kom det imidlertid beskjed fra Eirik Arne Sørensen om at et overtråkk tidligere på dagen visste seg alvorligere enn antatt slik at han måtte melde forfall til sin førsteetappe på førstelaget i H 150. Det måtte da gjøres omrokkeringer slik at Leif Gulbrandsen overtok denne etappen, med Jon Helge Vaeng på andre etappe og Hans-Martin Vaeng på siste etappe. Ivar Helgesen og Arvid Johansen, som opprinnelig var satt opp på andrelaget, fikk da fri og fikk i stedet rollene som «coach» da andrelaget måtte trekkes. På damelaget sprang Eli Blomseth Helgesen første etappe, Guri Løkse andre etappe, mens Anne-Kari Bakkland fikk sjarmøretappen til slutt.

Leif Gulbrandsen gikk på en smell i form av en kraftig bom helt på slutten av sin etappe, slik at det tidlig ble klart at for herrelaget handlet det om å fullføre og få en fin treningsøkt. Det ble fremteplass til slutt. Damene derimot orienterte stødig og sikkert og sprang inn til gull og mesterskapstittel.

2. etappe i klasse H 150. Klikk to ganger på kartet for størst visning.

Etter premieutdeling og avslutning kjørte vi fra arenaen kl. 1220 og ankom Sørreisa kl. 1945. Det kunne blitt senere ankomst, men utrolig nok fikk vi plass på ferga Bognes-Skarberget som nest siste kjøretøy. Vi ankom rett før ferga skulle gå og trodde ikke vi kom med på den «lille» ferga. Den tar imidlertid utrolig mange kjøretøy, noe som ikke minst skyldes fergemannskapets særdeles gode ferdigheter i å få utnyttet hver ledig kvadratmeter på ferga.

Summa summarium ble det en kjempemessig helg som ga ny inspirasjon til videre klubbarbeid. Til neste år vil NNM sannsynligvis gå i Harstad, og da håper vi at enda flere blir med oss, både gamle og nye i o-miljøet i Sørreisa. Orientering er nemlig kjempartig og er familieidretten fremfor noen. Orientering er rett og slett vilt, vakkert og rått!

Under følger noen bilder fra NNM (klikk på bildene to ganger for størst visning):

Lagsbilde tatt rett etter sprinten. Fra venstre: Anne-Kari Bakkland, Guri Løkse, Siw Andreassen, Leif Gulbrandsen, Eli Blomseth Helgesen, Arvid Johansen, Suwimol Phiromthai Vaeng, Jon Helge Vaeng, Stine-Mari Gabrielsen, Hans-Martin Vaeng, Ingeborg Aadnevik, Ivar Helgesen, Anita Brovoll Vaeng, Kristoffer Nian Brovoll Vaeng og Eirik Arne Sørensen. Kom og bli med i Sørreisa O-lag du også og bli med på lagsbilde neste gang.

Arena for sprinten ved Bodin videregående skole.

Siw Andreasssen (t.v.) og Anita Brovoll Vaeng legger opp taktikken foran sprinten.

Nybegynnere ved start på sprinten. Fra venstre Siw Andreassen, Kristoffer Nian Brovoll Vaeng, Anita Brovoll Vaeng og Suwimol Phiromthai Vaeng.

Samme gjengen som på bildet over pluss Ingeborg Aadnevik bak til venstre.

Anita Brovoll Vaeng går straks ut på sprinten.

Kristoffer Nian Brovoll Vaeng klar for start på sprinten.

Suwimol Phiromthai Vaeng starter på sprinten.

Ingeborg Aadnevik gjør sin debut på løp på krets-/regionalt nivå.

Bodø-bosatt Sørreisaværing Eirik Johnsen tok turen til Mørkved på fredags kveld for å hilse på gamle kjenninger. Her i passiar med Leif Gulbrandsen.

Arvid Johansen går i mål på sprinten.

Jon Helge Vaeng mot mål på sprinten.

Avslapping før start på langdistansen.

Sørreisa O-lag var godt synlig på samlingsplass både gjennom bekledning og klubbvimpel.

I nybegynnerklassene fikk man kartene før start. Leif Gulbrandsen, Siw Andreassen og Ingeborg Aadnevik diskuterer dagens løype på langdistansen.

Bussjåfør Audun var fast innslag på arenaen alle dager. Det kriblet nok i beina på den tidligere o-løperen. Rettelse: Det er galt å si «tidligere». En gang o-løper, alltid o-løper. Neste gang ser vi han i o-drakt. Eli Blomseth Helgesen i forgrunnen.

Ingeborg Aadnevik hadde med seg mamma Jorun til Bodø. Jorun sprang orientering i Larvik i sine yngre dager. Vi håper turen ga mersmak slik at vi også får se Jorun på startstreken for Sørreisa O-lag. I bakgrunnen ser vi Eirik Arne Sørensen.

Våre nybegynnere under starten på langdistansen. En herlig og fargerik gjeng, på alle måter.

Slik så det ut på startstedet på langdistansen. Kristoffer Nian Brovoll Vaeng og mamma Anita får kontrollert brikkenummeret, mens Suwimol Phiromthai Vaeng har passert og legger ut på sin løype.

Sørreisa O-lag = Godt humør. Fra venstre Eirik Arne Sørensen, Hans-Martin Vaeng, Ivar Helgesen og Anne-Kari Bakkland.

Stafett er stafett. Alt kan skje. Her er førsteetappeløperne samlet før stattskuddet går.

Da har stattskuddet gått. Eli Blomseth Helgesen og Leif Gulbrandsen sees til venstre i bildet.

Eli Blomseth Helgesen er i gang og har fint driv ut fra start.

Leif Gulbrandsen velger å gå rolig ut for å få god kontakt med kartet.

Det var også tilbud om individuelle løyper til nybegynnere under stafetten. Her går Ingeborg Aadnevik i mål.

Annre-Kari Bakkland smiler godt når hun forlater siste post på stafetten. Årsaken til det sees på neste bilde.

Nordnorske mestre i stafett klasse D 150: Fra venstre Eli Blomseth Helgesen, Guri Løkse og Anne-Kari Bakkland.

Ingeborg Aadnevik og Kristoffer Nian Brovoll Vaeng fikk premier både fredag og lørdag. Ingeborg deltok også søndag og fkk premie da også.

Siw Andreassen vant N2-åpen 17- både fredag og lørdag og sørget med det for tilskudd til sin sportsgarderobe.

TRIPPELT NORDNORSK MESTER: Guri Løkse tok gull både på sprinten og langdistansen i klasse D 70 og sprang andre etappe på vinnerlaget i klasse D 150 på stafetten.

Evig unge og evig spreke Ivar Helgesen tok gullet i klasse H 70 på langdistansen.

Etter bronsemedalje på sprinten i klasse D 50 så Anne-Kari Bakkland seg aldri tilbake. Under langdistansen ble det gull i samme klasse mens hun avsluttet medaljehelga med sisteetappe på vinnerlaget i klasse D 150 på stafetten.

Medaljeskjoldet må utvides også for Eli Blomseth Helgesen med bronse på sprinten og sølv på langdistansen i klasse D 60, og seier i damestafetten i veteranklassen. Bronse, sølv og gull i den rekkefølgen må sies å være en flott progresjon.

Eirik Arne Sørensen fikk bronse i klasse H 60 under sprinten.

 

 

 

 

Abonner

Abonner på nyhetsbrev for å få oppdateringer

Stengt for kommentarer.