Touchfree orientering på kommunens sommerskole

Som et bidrag til Sørreisa kommunes sommerskole arrangerte Sørreisa O-lag touchfree orientering ved Sørreisa stadion i dag.

Det var laget fem korte orienteringsløyper med 3-5 poster i hver løype som elevene skulle gjennomføre. På hver post var det plassert en orienteringsskjerm og en elektronisk registeringsplate. Deltakerne fikk tildelt et tidtakerbånd som de festet rundt håndleddet. På båndet var det festet en elektronisk tidtakingsbrikke. For at posten skulle bli registrert måtte elevene plassere brikken man hadde på håndleddet mot registeringsplaten på posten. Det var ikke nødvendig å berøre registreringsplaten. Posten ble registrert hvis man var innen en avstand på 25 cm. Derav navnet touchfree. Ved målgang ble tiden lest av via en elektronisk avleserenhet.

Løypene var som følger: Løype 1Løype 2Løype 3Løype 4Løype 5

Tidtakningsutstyret, som inngår i en skolepakke til orientering, ble kjøpt inn i vår og ble for aller første gang tatt i bruk i dag.

Tross at det på morgenen i dag var regn og nokså hustrig, møtte 14 elever opp for å delta. Før starten gikk ble værgudene i godt lune igjen og det  ble oppholdsvær og ganske så fint selv om sola glimtet med sitt fravær. Med andre ord perfekt løpsvær for orientering.

Opplegget var ikke lagt opp som en konkurranse, men konkurranseinstinktet var absolutt til stede hos flere og det var full fart ut fra start.

Tidene på de ulike løypene ble som følger:

Totalt 10 poster var satt ut nært Sørreisa stadion. Disse inngikk i til sammen fem løyper.

Løype 1:
Alva & Olivia 8.39
Theodor 4.17
Nora & Ella 7.44

Løype 2:
Gad William & Carl Herman 6.00
Theodor 3.44
Nora & Ella 7.10

Løype 3:
Aoife & Lotte 21.36
Gad William & Carl Herman 3.26
Erik 9.52
Sverre & Tommy 16.56
Theodor 4.14
Johannes & Torleif 10.00
Nora & Ella 15.26

Løype 4:
Gad William & Carl Herman 3.58
Sverre & Tommy 6.12
Theodor 4.12
Nora & Ella 6.43

Løype 5:
Aoife 17.52
Gad William & Carl Herman 7.58
Olivia 10.32
Theodor 12.12
Nora & Ella 12.50

Elevene fikk ta så mange løyper de ville. Noen ga seg etter ei løype, mens tre elever gjennomførte alle fem løyper: Theodor, Nora og Ella. De to sistnevnte, som sprang i lag, tok løype 3 som sin første løype og gikk på det som i orienteringsidrettens kalles en større veivalgssleiv mellom første- og andre post. De mistet imidlertid ikke motet av den grunn men tok det som fin læring, og fullførte løypa og de øvrige fire løypene også med godt humør.

På spørsmål til elevene om de syntes dette var morsomt kom svaret unisont og i kor: JA!!

Dette var første gang Sørreisa O-lag brukte utstyr for touchfree orientering, og det ble fin læring også for oss.

Vil noen av elevene, og gjerne også dere foreldre, bli med på flere av Sørreisa O-lags aktiviteter, så er alle hjertelig velkomne.

Videre har vi et sterkt ønske om å komme i inngrep med kommunens skoler og er på tilbudssiden for å få orientering inn som aktivitet i skolenes kroppsøvingsaktiviteter. Vi har en egen skoleside på vår hjemmeside med informasjon rettet mot skolene. Det er bare for kommunens skoler å ta kontakt med oss, så stiller vi opp.

Glade og fornøyde etter å ha gått i mål, bokstavelig talt. Sommerskoleveilederne  Viktoria Stenersen og Thomas Olsen Skogheim til venstre i bildet.

Veiledning gis ved startenhet.

Straks klar for start og full pinne mot første post.

En av postene var ved ei lita bro som gikk over en bekk.

Abonner

Abonner på nyhetsbrev for å få oppdateringer

Stengt for kommentarer.